Λίγο πριν το ταξίδι στη Σιγκαπούρη αυτή την εβδομάδα, ο επτά φορές πρωταθλητής κόσμου αποφάσισε να δοκιμάσει μηχανές 180 ίππων της ΚΤΜ και της Honda, στην πίστα του Sachsenring στη Γερμανία.

Ήταν για το ίδιο γερμανικό πρωτάθλημα μηχανών IDM στις αρχές του 2009, όταν ο Σουμάχερ έπεσε και χτύπησε στον αυχένα του. Ένας τραυματισμός που τον εμπόδισε να αγωνιστεί με τη Ferrari του επίσης τραυματία τότε Μάσα, τον προηγούμενο Αύγουστο.

Αλλά ο Νόρμπερτ Χογκ της Mercedes δήλωσε τον Ιούλιο ότι, αν «ο Μίκαελ μπορεί να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο, το ίδιο μπορούμε κι εμείς».

Και ένας εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων DPA, την Τετάρτη: «ο Μίκαελ διασκεδάζει οδηγώντας μηχανές και ξέρει ακριβώς τι κάνει, και το γνωρίζουμε καλά».

Ο Σουμάχερ έφτασε στη Σιγκαπούρη την Τετάρτη και αμέσως κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Marina Bay, για να επιθεωρήσει το σιρκουί του δρόμου με ένα σκούτερ.

Ο Γερμανός δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε αυτή την ασιατική πόλη-κράτος, ούτε με μονοθέσιο της F1 κάτω από τεχνητό φωτισμό πίστας.

«Η οδήγηση μιας νέας πίστας δεν ήταν ποτέ κάτι πολύ περίπλοκο για μένα, και συνήθως τη μαθαίνω πολύ γρήγορα και βρίσκω ρυθμό», είπε.

Ο ομόσταβλός του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, ρωτήθηκε στη Σιγκαπούρη εάν θα προσφερθεί να δώσει συμβουλές σχετικά με τον νυχτερινό αγώνα στον διάσημο συμπαίκτη του.

«Αυτός μάλλον θα ζητήσει, κι εγώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα του πω τίποτα», αστειεύτηκε.

Πηγή: gazzetta.gr