Ερευνητικό κέντρο θα ιδρύσουν από κοινού η κινεζική εταιρεία Geely και η Volvo Cars με σκοπό την εξέλιξη μίας νέας πλατφόρμας μεταβλητής αρχιτεκτονικής για μικρομεσαία αυτοκίνητα.

Η Geely Holding που είναι κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου της Volvo και η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Geely, θα ιδρύσουν ένα κέντρο έρευνας στο Goteborg όπου θα απασχολούνται 200 μηχανικοί από τη Σουηδία και την Κίνα.

«Το συγκεκριμένο κέντρο θα εγγυηθεί τη δημιουργία της ιδανικής αρχιτεκτονικής-βάσης για τα μελλοντικά μικρομεσαία μοντέλα της Volvo. Είναι αυτή ακριβώς η φιλοσοφία της πλατφόρμας μεταβλητής αρχιτεκτονικής, που με μία κοινή state-of-the-art βάση εκκίνησης, επιτρέπει στη συνέχεια την εξέλιξη διαφορετικών πατωμάτων για διάφορα μοντέλα», δήλωσε ο Mats Fägerhag ο οποίος θα αναλάβει πρόεδρος του κέντρου, αφήνοντας τα καθήκοντα του αντιπροέδρου στρατηγικής προϊόντων της Volvo Cars.

Εντύπωση προκαλεί η απόφαση της Geely να δημιουργήσει μια εντελώς νέα εγκατάσταση τη στιγμή που η Volvo διαθέτει στην ίδια περιοχή κέντρο έρευνας και εξέλιξης.

Πάντως ο χώρος που θα ανεγερθεί το κέντρο, το επιστημονικό πάρκο Lindholmen έχει επιστημονικούς και χωροταξικούς δεσμούς με το διάσημο Chalmers University και η όλη προσπάθεια θα τύχει της υποστήριξης της δημοτικής αρχής του Goteborg.

Πηγή: gocar.gr