Η Νissan εγκαινίασε πρόσφατα τη γραμμή της παραγωγής του Qashqai στο εργοστάσιό της στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία, λανσάροντας την τελευταία έκδοση του κορυφαίου σε πωλήσεις crossover στη ρωσική αγορά. Η παραγωγή του Qashqai έρχεται λίγους μήνες μετά την έναρξη της παραγωγής του νέου X-Trail στο ίδιο εργοστάσιο, τον περασμένο Οκτώβριο.

Το νέο Qashqai διαθέτει μια σειρά από σημαντικές αναβαθμίσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, προσφέροντας βελτιωμένη λειτουργικότητα και διαθέτοντας τις τεχνολογίες του Nissan Intelligent Mobility. Αυτές περιλαμβάνουν την Εμπρόσθια Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης (FEB) και την Οπίσθια Ειδοποίηση Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (RCTA), οι οποίες συμβάλλουν στην αποφυγή του κινδύνου συγκρούσεων και προσφέρουν επιπλέον ασφάλεια και ηρεμία στον οδηγό. Άλλες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν έναν πιο κομψό εξωτερικό σχεδιασμό, καθώς και νέες εσωτερικές επενδύσεις.

Κατασκευασμένο για τις απαιτήσεις της ρωσικής αγοράς, οι μηχανικοί στο τοπικό Τεχνικό Κέντρο της Nissan Europe (NTCE) έχουν βελτιώσει στο νέο Qashqai την μόνωση και τις αναρτήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τον βαρύ Ρωσικό χειμώνα.

Νίκος Τσάδαρης