Το διήμερο 18,19 Σεπτεμβρίου η πόλη της Πάτρας θα φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχή χρονιά το διεθνές σιρκουί καρτ (Patras International Circuit Kart – P.I.C.K.), στο οποίο αναμένεται να λάβουν μέρος κορυφαίοι οδηγοί της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σήμερα σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν οι: Γιάννης Ταπεινός (αντινομάρχης Αχαΐας), Δημήτρης Αθανασέκος (ΕΛΠΑ / Επιτροπή Αγώνων Καρτ), Νίκος Σαρδέλης (εκπρόσωπος της BP Ultimate – Μέγα Χορηγού της διοργάνωσης), Πλάτων Μαρλαφέκας (εκπρόσωπος της εταιρείας ΛΟΥΞ – χορηγός της διοργάνωσης) και Θεόδωρος Δούρος (εκπρόσωπος της εταιρείας DUR – χορηγός της διοργάνωσης).

Ο αντινομάρχης Αχαΐας Γ. Ταπεινός τόνισε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διέκρινε από την πρώτη χρονιά του P.I.C.K. τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο νομός από τη διοργάνωση. Γι’ αυτό η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στέκεται αρωγός και στο φετινό διήμερο, το οποίο χαρακτήρισε γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κάλεσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Αθήνας να επισκεφτούν την Πάτρα στην διάρκεια του P.I.C.K. για να θαυμάσουν από κοντά τους αγωνιζόμενους και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Αχαΐας.

Οι εκπρόσωποι των αθηναϊκών ΜΜΕ είχαν την ευκαιρία να δουν στιγμιότυπα από το 1ο P.I.C.K. με τους κατάμεστους από θεατές δρόμους της Πάτρας ενώ προβλήθηκε και το τηλεοπτικό σποτ της φετινής διοργάνωσης. Το ραντεβού των εκπροσώπων του Τύπου με τους διοργανωτές ανανεώθηκε για την Πάτρα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2010.