Ο Γάλλος λοιπόν δεν θα πάρει μέρος στον 9ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike, χωρίζοντας επίσημα με την Liberty Racing.

Η ανακοίνωση του Guintoli μέσω Twitter αναφέρει ότι αιτία της διάρρηξης του συμβολαίου του με την τσέχικη ομάδα, είναι η αδυναμία της να του προσφέρει μοτοσυκλέτα στον επόμενο αγώνα του Brno (ίσως και στον μεθεπόμενο), αλλά και η παραβίαση άλλων όρων του συμβολαίου του.

Τέλος δηλώνει ότι θεωρεί τον εαυτό του ελεύθερο και έτοιμο να οδηγήσει αμέσως για οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Η αντίδραση εκ μέρους της Liberty Racing ήταν πώς το τέλος της συνεργασίας με τον SG οφείλεται απλά σε… παρεξήγηση.

Λέει η δική της ανακοίνωση: “Η Ομάδα Liberty Racing με λύπη της αναφέρει ότι παρά τη θέλησή της, μια ανεπίλυτη παρεξήγηση ανάμεσα στους μηχανικούς και τη διεύθυνση της ομάδας, κατέληξε στην πικρή έκπληξη ανυπαρξίας έτοιμης μοτοσυκλέτας στην πίστα του Brno.”

“Αρκετά μέλη της τεχνικής ομάδας αποφάσισαν να μη λάβουν μέρος στον αγώνα της Τσεχίας αλλά και σε όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα. Η θλιβερή αυτή αποστασία επηρεάζει και τον Γάλλο αναβάτη Sylvain Guintoli, ο οποίος χωρίς τεχνική υποστήριξη δεν θα είναι σε θέση να συμμετάσχει στον αγώνα του Brno αυτό το Σαββατοκύριακο”.

Ο Γάλλος είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία της ομάδας, κερδίζοντας μάλιστα τον πρόσφατο αγώνα του Assen.

Άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα μάλλον θα απουσιάζει εξολοκλήρου από τον “εντός έδρας” αγώνα και ότι αναζητεί για το 2013 μοτοσυκλέτες είτε της Aprilia είτε της BMW.