Η ADAC Opel Rally Junior Team πέτυχε κορυφαίες επιδόσεις  στο Rally di Roma Capitale, τον τρίτο αγώνα του FIA ERC Junior U27.

Ο 18χρονος Λετονός Mārtiņš Sesks γιόρτασε την πρώτη του νίκη στο ERC Junior με Opel Adam R2 και πέρασε στην πρώτη θέση της κατάταξης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior στη μέση της σεζόν. Η σημαντική διπλή νίκη για την ομάδα που στέφθηκε τρεις φορές Ευρωπαία Πρωταθλήτρια, ολοκληρώθηκε από τον Σουηδό Tom Kristensson (27), ο οποίος γιόρτασε τον πρώτο του τερματισμό στο βάθρο στο FIA ERC Junior U27 και ανέβηκε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τον teammate του, Sesks, και τον οδηγό της Peugeot, Efrén Llarena.

Ο Mārtiņš Sesks και ο συνοδηγός του Renārs Francis προσέφεραν θέαμα στον ασφάλτινο αγώνα γύρω από την Ιταλική πρωτεύουσα. Η Βαλτική ομάδα σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σε εννέα ειδικές διαδρομές, διασφάλισε τους επτά βαθμούς για τη νίκη της στο πρώτο σκέλος και διαχειρίστηκε με αυτοπεποίθηση την πρωτοπορία της τη 2η ημέρα.

Ο Tom Kristensson και ο συνοδηγός του Henrik Appelskog ήταν επίσης πολύ χαρούμενοι με τον πρώτο τερματισμό τους στο βάθρο του FIA ERC Junior U27.

Μετά την νίκη στη Ρώμη, ο άσος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, Sesks, περνά στην πρώτη θέση της κατάταξης τόσο στο ERC Junior όσο και στην ενδιάμεση βαθμολογία στο ERC3. Ο τέταρτος γύρος του FIA ERC Junior U27 θα πραγματοποιηθεί πάλι σε άσφαλτο, μεταξύ 24 – 26 Αυγούστου στο πλούσιο σε παράδοση Barum Czech Rally Zlín (Τσεχία).

Κατάταξη στο FIA ERC Junior U27 μετά από 3 από τους συνολικά 6 αγώνες:

1. Sesks 94 βαθμοί, 2. Llarena 55, 3. Kristensson 49, 4. Gago 38*, 5. Broz 35, 6. Vita 31, 7. Munnings 30, 8. Wagner 29, 9. Blach Nuñez 15, 10. Hokkanen 14, 11. Stengg 7, 12. Furuseth 1.

Νίκος Τσάδαρης