Τουλάχιστον 50.000 αυτοκίνητα Fiat 500 φιλοδοξεί να πουλήσει η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Chrysler την επόμενη χρονιά. Η εταιρεία που ελέγχεται πλέον από την ιταλική Fiat, επιθυμεί να αρχίσει να πουλά ήδη από τα τέλη του 2010 το διάσημο αυτοκινητάκι της και πέραν του Ατλαντικού, αλλά και τον τύπο του Fiat 500 cabrio λίγο αργότερα χρονικά.

Σύμφωνα με πηγές που πρόσκειται στην μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η νέα έκδοση του Fiat 500 που θα απευθύνεται αποκλειστικά στις ΗΠΑ θα εκτεθεί για πρώτη φορά στα Σαλόνι Αυτοκινήτου που θα γίνει το Νοέμβριο στο Λος Αντζελες.

Η εταιρεία είχε σήμερα ειδική σύνοδο με 400 εκπροσώπους πώλησης αυτοκινήτων για να μελετηθούν τα κριτήρια που χρειάζεται κάποιος για να γίνει αντιπρόσωπος των Fiat 500 στις ΗΠΑ. Η εταιρεία θα επιλέξει μια ομάδα των πλέον κατάλληλων για την προώθηση του μικρού αυτού αυτοκινήτου.

Το Fiat 500 για τη βόρεια Αμερική θα έχει μηχανή 1.400 κυβικών και θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ, ενώ μελετάται και η κατασκευή ενός μοντέλου ηλεκτρικού που θα αρχίσει να πωλείται στις ΗΠΑ από το 2012, με στόχο να αυξηθεί το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στις ΗΠΑ από το 20% που είναι τώρα στο 35%.