Οι αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης

Τι είπε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης


AUTO
9:37
12/01/2018
Οι αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης
5
loading

Τις αλλαγές στο σύστημα εξέτασης των υποψήφιων οδηγών, οι οποίες προβλέπονται στο υπό προετοιμασία νομοσχέδιο, ανέλυσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Νικόλαος Μαυραγάνης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για τομή στον τρόπο εξέτασης το γεγονός ότι ο εξεταστής δεν θα είναι πλέον μέσα στο αυτοκίνητο, την ώρα της εξέτασης, αλλά σε άλλο χώρο - control room - και από εκεί θα εξετάζει τον υποψήφιο οδηγό.

Όπως τόνισε ο Ν. Μαυραγάνης, στόχος αυτής της αλλαγής είναι «να αποφευχθεί η στρέβλωση μεταξύ εξεταζόμενου και εξεταστή», δηλαδή το γνωστό σε όλους φαινόμενο χρηματισμού των εξεταστών.

Μάλιστα, για να διασφαλιστεί η αδιαφάνεια του νέου τρόπου εξέτασης, υπάρχει πρόβλεψη οι εξεταστές να αλλάζουν καθημερινά εξεταστικό κέντρο. Μπορεί δηλαδή ένας εξεταστής από τη Χαλκίδα, για παράδειγμα, να εξετάζει μέσω του ειδικού συστήματος έναν υποψήφιο στη Δράμα και το πρόγραμμα αυτό να βγαίνει καθημερινά.

Σχετικά με το θέμα της θεωρίας των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης, ο υφυπουργός Μεταφορών έκανε γνωστό ότι θα αλλάξουν και εκεί πολλά και κατά βάση «η θεωρία να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από το υπουργείο, γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν μαθήματα», είπε και συμπλήρωσε ότι «και αυτό θα εξετάζεται μέσω της τεχνολογίας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ΔΙΑΜΑΝΤΩ

  Δεν διάβασα, ούτε άκουσα τίποτα για την χρονική διάρκεια ισχύος της άδειας
  οδήγησης με τον νέο ΚΟΚ. Πώς είναι δυνατόν ένας οδηγός να έχει άδεια οδήγησης
  με ισχύ από την ηλικία των 18 έως των 65 ετών δίχως να υποβάλλεται σε ιατρικές
  εξετάσεις κάθε 5 ή 10 χρόνια? Δεν αποτελεί δημόσιο κίνδυνο ο οδηγός του οποίου
  έχει μειωθεί η όρασή του ή η ακοή του, ή ο οδηγός που έχει χάσει δάχτυλα ή
  κάτι χειρότερο? Δεν πρέπει ο ΚΟΚ να επιβάλει στον οδηγό με μυωπία να
  έχει μαζί του στο αυτοκίνητο και 2ο ζευγάρι γυαλιά? Δεν είναι λογικό ότι ο ΚΟΚ πρέπει
  να επιβάλει στον οδηγό - που έχει υποστεί ακρωτηριασμό - να κάνει στο αυτοκίνητό του τις απαραίτητες μηχανικές μετατροπές ως προυπόθεση της ανανέωσης της άδειας οδήγησης?

 2. avatar akoutsoulelos

  Μόνο εάν ο εξεταστής καταστεί συνυπεύθυνος για τις παραβάσεις που τελεί και τα ατυχήματα που προκαλεί ο οδηγός θα βελτιωθεί η κατάσταση. Χωρίς μπαμπούλα προκοπή στην χώρα μας δεν υπάρχει. Για αυτό για τους πεζούς είναι σωστό - πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο ΚΟΚ αφορά και σε αυτούς...

 3. avatar εμένα γιατί μου……..

  ...φαίνεατι μαλακ@κία όλο αυτό ????

 4. avatar dekatesera

  Αντε να δουμε αν θα ειναι καλυτερο η χειροτερο ομως θα πρεπει για τη διασφαληση της ανθρωπινης ζωης να ενταχθουν και σεμιναρια υποχρεωτικα για οδικη συμπεριφορα πεζων

 5. avatar Social Distortion

  Γνωριζουν και οι πέτρες οτι οι εξεταστες τα παιρνουν αλλα κανεις δεν τους ελεγχει!!!
  Τσεπώνουν μαύρα εκβιαστικα και δημιουργουν δολοφονους αλλα προσοχή μην τους θιξουμε...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει