Μπορεί να είναι με διαφορά ο «βασιλιάς» της αεροδυναμικής στη Formula 1, καθώς από τα δικά του δημιουργήματα έχουν κατακτήσει παγκόσμιο τίτλο εννέα διαφορετικοί οδηγοί, δέκα κατασκευαστές και έχουν πανηγυριστεί 142 νίκες σε γκραν πρι, αλλά ο Άντριαν Νιούι έχει ακόμη τύψεις από το γεγονός ότι ο Άιρτον Σένα έχασε τη ζωή του την Πρωτομαγιά του 1994.

Ο Άγγλος αεροδυναμιστής ήταν επικεφαλής μηχανικός της Williams όταν ο θρυλικός Βραζιλιάνος πιλότος έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο στην Ίμολα. Όπως εξηγεί στο βιβλίο του με όνομα «Πώς να κατασκευάζεις ένα αυτοκίνητο» ο 58χρονος: «Το θέμα είναι πως ο θάνατός του ήρθε σε ένα όχημα που αποτελούσε ένα κακό πρότζεκτ και το οποίο δεν έπρεπε να βγει στην πίστα. Ήμουν ένας από τους μηχανικούς που σχεδίασαν το αυτοκίνητο στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Πάντα θα έχω ένα ξεκάθαρο ποσοστό ευθύνης για τον θάνατο του Άιρτον».

Μέχρι και σήμερα, ο πραγματικός λόγος που οδήγησε στον θάνατο του Σένα παραμένει μυστήριο. Ακόμη οι εμπειρογνώμονες δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν στα πραγματικά αίτια, με τα δύο πιο πιθανά να είναι η κατάρρευση του συστήματος διεύθυνσης ή ένα πρόβλημα στους πίσω τροχούς. Η αεροδυναμική είναι από τους λιγότερο «ύποπτους» παράγοντες, αλλά ο Νιούι παραδέχεται: «Αυτό για το οποίο νιώθω υπεύθυνος είναι ότι το συγκεκριμένο μονοθέσιο ήταν δύσκολο να οδηγηθεί, με αποτέλεσμα ο Σένα να πιέζει πέρα από τα όριά του».