Οι Χρυσόστομος Καρέλλης – Ηλίας Παναγιωτούνης θα συμμετάσχουν στο διεθνές Ράλι Ακρόπολις με την υποστήριξη του Ομίλου Συγγελίδη και της επίσημης ελληνικής αντιπροσωπείας της Peugeot. Το Ελληνικό πλήρωμα θα πάρει μέρος στον αγώνα με ένα αγωνιστικό Peugeot 208VTI της κατηγορίας R2 και ουσιαστικά θα αποτελέσει την Ελληνική απάντηση στην διεκδίκηση της νίκης στην κατηγορία, απέναντι στις ξένες συμμετοχές στην ίδια κατηγορία. Ο κ. Χρυστόστομος Καρέλλης είναι επικεφαλής της Autokar, επίσημου διανομέα της Peugeot στη Λαμία.

Peugeot 208 R2

Οι αλλαγές από το «καθημερινό» 208VTI, είναι αρκετές και σημαντικές. Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας των 1.6 λίτρων αποδίδει, με την κατάλληλη επεξεργασία μέσω μεταβλητού χρονισμού των βαλβίδων και τροποποιήσεων του συστήματος εισαγωγής και της εξάτμισης, 185 ίππους, δύναμη η οποία περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός διαδοχικού (sequential) κιβωτίου πέντε ταχυτήτων.

Παράλληλα η Peugeot έχει κάνει πολλές αλλαγές στις αναρτήσεις, με σημαντικότερη από αυτές την χρήση αμορτισέρ τριών ρυθμίσεων. Άλλη αλλαγή είναι αυτή στο τιμόνι, όπου το ηλεκτρικό σύστημα που διατίθεται στα νορμάλ αυτοκίνητα, αντικαταστάθηκε από υδραυλικό, προκειμένου να προσφέρει στους οδηγούς αυξημένη ακρίβεια και πληροφορία, ειδικά στις χωμάτινες επιφάνειες των ράλι.

Ο αγώνας

Με έδρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Λαμία και «πεδίο» ορισμένες αναγνωρισμένες στο παγκόσμιο στερέωμα ειδικές διαδρομές της Φθιώτιδας και της Φωκίδας, θα διεξαχθεί το Seajets Ράλι Ακρόπολις 2017, 3ος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, 3ος/4ος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι και τρίτος του αντίστοιχου για Ιστορικά αυτοκίνητα (1η ημέρα).

Ο αγώνας, συγκριτικά με τον περσινό δεν περιλαμβάνει κάποιες σημαντικές αλλαγές.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18:30 οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα πληρώματα κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (ΠΕΛ), αν και το αγωνιστικό μέρος θα έχει ξεκινήσει ήδη από το πρωί της ίδιας μέρας, με τα ελεύθερα δοκιμαστικά (στις 08:30) και τη διεξαγωγή της Κατατακτήριας ειδικής διαδρομής (στις 11:30), μεταξύ ΧΥΤΑ Λαμίας και ΒΙΠΕ.

IMG_7134

Το πρώτο αγωνιστικό σκέλος, θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου και περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές, ενώ η δεύτερη μέρα Κυριακή 4 Ιουνίου, περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές.

Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει στο ServicePark(ΠΕΛ) το απόγευμα της Κυριακής στις 16:04 το απόγευμα.

Εκδήλωση AutoKar

Η παρουσίαση του αγωνιστικού 208VTi R2, θα γίνει την Παρασκευή 2 Ιουνίου και ώρα 16.30 στις εγκαταστάσεις της Peugeot Autokar, στο 2ο χλμ. Ν.Ε.Ο. Λαμίας Αθηνών.

Νίκος Τσάδαρης