Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η BMW

Η Σειρά 7 βραβεύτηκε για τη συνδεσιμότητα που προσφέρει και η M2 Coupe για το σχεδιασμό της


AUTO
18:48
20/09/2016
Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η BMW
loading

Περισσότερες από 80 τεχνολογίες σε 11 κατηγορίες ήταν υποψήφιες στην ψηφοφορία των αναγνωστών για το «Car Connectivity Award», που διεξάγεται από το γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου «auto motor und sport» και το περιοδικό πληροφορικής CHIP.

Η BMW Σειρά 7 αναδείχτηκε το μοντέλο με την καλύτερη συνδεσιμότητα στην κατηγορία «Connected Cars» (Συνδεδεμένα Αυτοκίνητα). Ήταν η τρίτη φορά που τα περιοδικά οργάνωσαν αυτή την ψηφοφορία μεταξύ αναγνωστών και χρηστών. Συγκεντρώθηκαν 32.495 ψήφοι, με το 27,9% να κάνει την πλάστιγγα να κλίνει υπέρ της Σειράς 7.

Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει για μία φορά ακόμα την πρωτοκαθεδρία της βαυαρικής φίρμας στη σύνδεση οδηγού, οχήματος και εξωτερικού κόσμου. Επιπλέον, η M2 Coupe έλαβε την κορυφαία σχεδιαστική διάκριση «Best new design of 2016» στην κατηγορία compact στο διαγωνισμό «autonis» που διεξάγεται από το «auto motor und sport».

Πιο αναλυτικά, η Σειρά 7 έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ψηφοφορία των αναγνωστών που διεξήγαγαν τα παραπάνω περιοδικά αυτοκινήτου. Αυτό οφείλεται στην πληθώρα νέων συστημάτων υποστήριξης οδηγού όπως το Remote Control Parking. Η Σειρά 7 είναι το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στον κόσμο που μπορεί να ελίσσεται σε κάθετους χώρους στάθμευσης και χωρίς παρέμβαση του οδηγού στο τιμόνι. Αυτή η λειτουργία ενεργοποιείται από τον οδηγό από το εξωτερικό του αυτοκινήτου μέσω του BMW Display Key και εκτελείται ημιαυτόματα. Ένα ακόμα παράδειγμα στη σύνδεση μεταξύ διαφορετικών συστημάτων είναι το Steering & lane control assistant που περιλαμβάνει Traffic jam assistant, το οποίο ελέγχει την ταχύτητα του οχήματος μέχρι να σταματήσει τελείως και ανακουφίζει τον οδηγό από το στρες, κυρίως σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

newbmw5

Άλλα παραδείγματα άριστης συνδεσιμότητας είναι οι υπηρεσίες του BMW ConnectedDrive στη Σειρά 7. Αυτές περιλαμβάνουν Real Time Traffic Information (RTTI), Online Entertainment και Intelligent Emergency Call με ανίχνευση σφοδρότητας ατυχήματος. Για όλες τις υπηρεσίες BMW ConnectedDrive, μία κάρτα SIM περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό του οχήματος και δημιουργεί τη σύνδεση με το δίκτυο του κινητού τηλεφώνου.

newbmw2

Η M2 Coupe ήταν επίσης νικήτρια στο διαγωνισμό «autonis». Με τον ισχυρό, εν σειρά 6κύλινδρο κινητήρα να αποδίδει 370 ίππους (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 199 g/km), την ευελιξία της πίσω κίνησης και την ελαφριά αλουμινένια ανάρτηση M Sport, η M2 Coupe αποτελεί πρότυπο σπορ μοντέλο. Εμπνευσμένη από μοντέλα της ιστορίας της BMW στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, η M2 Coupe αποτυπώνει σχεδιαστικά τις αξιοσημείωτες επιδόσεις της.

newbmw3

Ιδιαίτερα εντυπωσιακά εδώ είναι η χαμηλή ποδιά με τους μεγάλους αεραγωγούς, τα μυώδη πλευρά με τα γνώριμα βράγχια Μ, οι 19άρες ζάντες αλουμινίου σε σχέδιο διπλών ακτίνων Μ και ένα χαμηλό, φαρδύ πίσω τμήμα με διπλή απόληξη εξαγωγής Μ. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναγνωστών «autonis» του περιοδικού «auto motor und sport» αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι η σχεδίαση αυτή έχει μεγάλη απήχηση στο κοινό. Η M2 Coupe κέρδισε τον τίτλο της καλύτερης σχεδίασης για το 2016 («Best new design of 2016») στην κατηγορία compact μοντέλων, συγκεντρώνοντας το 34,3% των ψήφων.

newbmw4

Στην έρευνα «autonis» που πραγματοποιήθηκε για 16η φορά φέτος, έλαβαν μέρος 18.229 αναγνώστες, οι οποίοι είχαν να επιλέξουν από 115 υποψήφια οχήματα που λανσαρίστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες. Τα μοντέλα χωρίστηκαν σε 10 κατηγορίες και η ψηφοφορία έγινε το διάστημα 9 Ιουνίου-24 Ιουλίου. Κάθε αναγνώστης είχε δικαίωμα να δώσει 4 ψήφους σε κάθε κατηγορία: δύο θετικές για τα μοντέλα που θεωρούσε ως ιδιαίτερα επιτυχημένα σχεδιαστικά και δύο αρνητικές για εκείνα που του άρεσαν λιγότερο. Οι νικητές κρίθηκαν από τη διαφορά μεταξύ των θετικών και αρνητικών σκορ.

Νίκος Τσάδαρης

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει