Η Cadillac ετοιμάζει απόβαση στην Ευρώπη με πλήθος μοντέλων που έρχονται στο άμεσο μέλλον. Μέχρι τότε πολεμά με τα υπάρχοντα όπλα της, όπως η CTS-V, η οποία σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας συμβολίζει την αναγέννηση της μάρκας ως premium παγκόσμια εταιρεία.

Από αισθητικής απόψεως οι κορυφαίες εκδόσεις της CTS με τον κωδικό V έχουν μια δόση υπερβολής. Τροχοί 19ιντσών, μαύρες ζάντες και τεράστιες κίτρινες δαγκάνες από πίσω. Ωστόσο δίνουν τον Αμερικάνικο χαρακτήρα ενός Muscle Car που η CTS-V δεν κρύβει ότι είναι.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γρήγορα μοντέλα παραγωγής. Η τελική των χειροκίνητων εκδόσεων φτάνει τα 308 χλμ./ώρα. ενώ για την διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα δε χρειάζονται παραπάνω από 4 δλ. Η δύναμη είναι πραγματικά τερατώδης. Ανεβάζει με την ίδια ένταση σχεδόν από τις 2.500 σ.α.λ και ως τα 300 χλμ./ώρα.

Οι ικανότητές της αυτές οφείλονται στο 8κύλινδρο κτήνος των 6,2 λτ. που βρίσκεται κάτω από το καπό της. Παράγει δύναμη ίση με 564 ίππους και ροπή 747 Νm (76,1 χλγμ.)/3.800 σ.α.λ.

Για το στήσιμο της CTS-V δαπανήθηκαν πολλές ώρες και διανύθηκαν χιλιάδες μίλια στους δρόμους και στο Νίμπουργκριγκ. Μερικά από τα εντυπωσιακά στοιχεία της είναι οι 6απίστονες δαγκάνες εμπρός, 4απίστονες πίσω, ελαστικά Michelin Pilot Sport PS2 και βέβαια η ανάρτηση MRC (Magnetic Ride Control. Αυτή δίνει δυο επιλογές: tour για άνετη οδήγηση και sport.

Σε κάθε περίπτωση η CTS-V δείχνει από την αρχή ότι δεν είναι ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Τα καθίσματα της Recaro σε στηρίζουν άριστα, το τιμόνι έχει σωστό βάρος και πολύ καλή ακρίβεια ενώ το στήσιμο είναι αυτό που περιμένει κανείς από ένα τόσο δυνατό αυτοκίνητο. Όλα αυτά τα ιδιαίτερα είναι η αλήθεια εντυπωσιακά στοιχεία κοστίζουν 137.000 ευρώ επί ελληνικού εδάφους.

Πηγή: 4troxoi.gr