Η οικογένεια Lancer, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στη Φρανκφούρτη το 2007, διατίθεται τώρα στην έκδοση Sportback με τον κινητήρα 1.6 MIVEC.

Ο νέος κινητήρας 1.6 λίτρων του Lancer προδιαγραφών EURO 5 προσφέρει σε συνεργασία με το 5ταχυτο κιβώτιο ταχυτήτων χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ανταγωνιστικές και μειωμένες εκπομπές ρύπων και επιδόσεις που βελτιώνουν περαιτέρω τα επίπεδα της ενεργητικής ασφάλειας.

Το Lancer διαθέτει σύστημα ένδειξης αλλαγής ταχυτήτων που συντελεί στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων CO2. Η ένδειξη αλλαγής ταχυτήτων στην οθόνη πολλαπλών ενδείξεων δείχνει την ιδανική στιγμή για αλλαγή ταχύτητας, βάση της ροπής και των συνθηκών οδήγησης.

Επιπρόσθετα, το νέο Lancer διαθέτει το σύστημα Hill Start Assist, το οποίο διευκολύνει την εκκίνηση σε μια απότομη επικλινή επιφάνεια, αφού αποτρέπει την κύλιση του οχήματος προς τα πίσω. Όταν ανιχνεύσει δρόμο με κλίση, τότε αυτόματα διατηρεί την πίεση πέδησης μέχρι να πατήσετε το πεντάλ του γκαζιού. Για βελτίωση της οικονομίας καυσίμου, το Lancer εφοδιάζεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω του συστήματος πέδησης «Generation Control System» που περιλαμβάνει εναλλάκτη και μπαταρία αυτοκινήτου. Αυτό το σύστημα επιτρέπει την ανάκτηση ηλεκτρικής ισχύος στο φρενάρισμα και την επιβράδυνση για φόρτιση της μπαταρίας.

Βασικά χαρακτηριστικά βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων

Ιπποδύναμη 117 ΗΡ
Κατανάλωση 5,9 λίτρα/100χλμ
Εκπομπές ρύπων CO2 137 γρ/χλμ
Βάρος 88kg

Πηγή: 4troxoi.gr