Όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος ταξιδεύει με το περίφημο «Beast», τη λιμουζίνα-κινούμενο φρούριο, και ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει τη δική του λιμουζίνα, με την οποία ταξιδεύει.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο τούρκος πρόεδρος αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα αύριο το πρωί όχι με ένα αλλά με τρία αεροπλάνα. Στο ένα θα έχει μόνο τις λιμουζίνες του.

Στην Αθήνα θα φτάσει με συνολικά δύο υπερπολυτελή οχήματα Mercedes – Maybach S 600 Guard. Ο Ερντογάν διαθέτει συνολικά 6 τέτοιες λιμουζίνες που τον μεταφέρουν τόσο στις επισκέψεις του στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Live News του Mega. Ο συγκεκριμένος στόλος των προεδρικών αυτοκινήτων ανανεώθηκε το 2017.

Πέραν της άνεσης, τα συγκεκριμένα οχήματα παρέχουν απόλυτη προστασία καθώς αντέχουν σε πυροβολισμούς, εκρήξεις, ακόμη και σε επίθεση με χημικά, αφού στο εσωτερικό υπάρχει ειδικό κύκλωμα αέρα που δεν επιτρέπει την είσοδο εξωτερικών αερίων.

Παράλληλα, το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικό κράμα τιτανίου που προσφέρει την απαραίτητη θωράκιση, ενώ οι πόρτες είναι ενισχυμένες με επιπλέον ατσάλι πάχους 13 εκατοστών.