Στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, με ένα σπορ σεντάν που φέρει την ονομασία Geneva, κάνει… απόβαση στην Ευρώπη η μαλαισιανή Bufori την προσεχή άνοιξη. Όσον αφορά το νέο μοντέλο της φίρμας, η παραγωγή του θα αρχίσει τον Ιούνιο του 2011.

Η Bufori Geneva, αυτό είναι το πραγματικό όνομα, έγινε πλέον γνωστή με τις φωτογραφίες που αποκαλύφθηκαν στο Διαδίκτυο και σύμφωνα με την ανακοίνωση της φίρμας η αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει στο προσεχές Σαλόνι της Γενεύης.

Η Bufori Geneva είναι ένα τετράθυρο, τετραθέσιο sedan που στοχεύει στην πιο απαιτητική κατηγορία καταναλωτών. Η Bufori Geneva τροφοδοτείται από έναν 6.1 λίτρων, V8 κινητήρας που αποδίδει 430 ίππους και 569Nm ροπής. Η δύναμη του Bufori Genava μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η τελική ταχύτητα του Bufori Geneva εκτιμάται στα 260 χλμ. / ώρα και το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε 6,0 δευτερόλεπτα.

Η Bufori Geneva θα υπάρχει επίσης και σε έκδοση turbo με απόδοση 560 ίππων και 690Nm ροπής. Η τιμή για το σπορ σεντάν της Bufori δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά η εταιρεία λέει ότι θα το θέσει σε παραγωγή τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Η Bufori είναι μια μικρή εταιρία κατασκευής χειροποίητων πολυτελών μοντέλων με έδρα την Κουάλα Λουμπούρ. Η δραστηριότητα της φίρμας άρχισε πριν από 20 χρόνια, στο Σίδνει της Αυστραλίας πριν μετακομίσει στην Μαλαισία το 1994. Η Bufori ειδικεύεται μέχρι τώρα στην κατασκευή αυτοκινήτων με κλασικό ντιζάιν, ανάλογο των μοντέλων της 10ετίας του 1930.

Το πρώτο μοντέλο της Bufori έφερε την ονομασία Madison και η κατασκευή του ξεκίνησε το 1987. Το τελευταίο μοντέλο της φίρμας είναι το La Joya. Ενδιάμεσα η εταιρία έφτιαξε τα MKI, V6i, MKII και MKII Bambino. Πέρα από τις στιλιστικές καταβολές που παραπέμπουν σε ντιζάιν που υπήρχε σε προπολεμικά μοντέλα, ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό όλων των οχημάτων της Bufori, είναι η σύγχρονη τεχνολογία που “κουβαλούν” και το γεγονός πως πρόκειται για καμπριολέ.

Πηγή: auto24.gr