Στα δικαστήρια έχει οδηγηθεί η υπόθεση από τις ΗΠΑ, όπου ένας 6χρονος πήγε στο σχολείο με όπλο και πυροβόλησε τη δασκάλα του Αμπιγκέιλ Ζουέρνερ, με αποτέλεσμα εκείνη να υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με το BBC, δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι το παιδί αμέσως ομολόγησε στους αστυνομικούς την πράξη του και ότι καυχιόταν, γιατί πίστευε πως τη σκότωσε. «Εγώ το έκανα, πήρα το όπλο της μαμάς», φέρεται να είπε ο 6χρονος.

Με βάση το δημοσίευμα, δεν έχουν ασκηθεί κατηγορίες κατά του αγοριού λόγω ηλικίας, ωστόσο, η μητέρα του η Ντέγια Τέιλορ κατηγορείται παραμέληση ανηλίκου (κακούργημα) και απερίσκεπτη εγκατάλειψη πυροβόλου όπλου βάζοντας σε κίνδυνο παιδί (πλημμέλημα). Ακόμη, έχει κατηγορηθεί για ψευδή δήλωση κατά την αγορά όπλου. Αν καταδικαστεί η γυναίκα μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών.

Σημειώνεται, ότι ο μαθητής πυροβόλησε με το όπλο της μητέρας του τη δασκάλα της πρώτης τάξης στο χέρι και στο στήθος στις 6 Ιανουαρίου σε δημοτικό σχολείο του Νιούπορτ Νιους στη Βιρτζίνια. Μετά τους πυροβολισμούς, η δασκάλα είπε στην αστυνομία ότι είδε το παιδί να στέκεται δίπλα στο γραφείο της και να βγάζει ένα πυροβόλο όπλο από την τσέπη του τζάκετ του.

Μια διδάσκουσα στο σχολείο άκουσε τους πυροβολισμούς και ακινητοποίησε τον μαθητή μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Σε αυτό το διάστημα το αγόρι φέρεται να ομολόγησε τους πυροβολισμούς, χρησιμοποιώντας μια βρισιά για να αναφερθεί στη δασκάλα του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί είχε ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς και πως σε ηλικία πέντε ετών προσπάθησε να πνίξει μια δασκάλα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση τρίτων.