Στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκλονίζουν τα πλάνα τα οποία δείχνουν έναν δραπέτη φυλακών να κρατάει ομήρους μητέρα και κόρη μέσα σε κατάστημα. Ο 29χρονος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού.

Όπως αναφέρει η New York Post, το περιστατικό σημειώθηκε σε κατάστημα γνωστής εταιρείας εσωρούχων. Δράστης ο 29χρονος Ντάρεν Γιανγκ, ο οποίος εισήλθε στο κατάστημα, όπου άρπαξε τις δύο γυναίκες απειλώντας να τις βλάψει με το μαχαίρι που κρατούσε. Λίγο νωρίτερα οι υπεύθυνοι του καταστήματος τον έπιασαν να κλέβει εσώρουχα από το κατάστημα.

Σε βίντεο που τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας, ο εγκληματίας – που είχε δραπετεύσει από φυλακή στο Νιου Χάμσαϊρ – εμφανίζεται να κρατά από το λαιμό μία από τις ομήρους, προσπαθώντας να καλυφθεί πίσω από έναν πάγκο του καταστήματος.

Ο Γιανγκ φώναζε συνεχώς «Θα τη σκοτώσω, θα τη σκοτώσω, μη με αναγκάσετε να το κάνω» είπε ένας μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο Local 10. Λίγο αργότερα ο Γιανγκ άφησε τη μητέρα και άρπαξε την κόρη, απειλώντας την με τον ίδιο τρόπο.

Τελικά, η κατάσταση ομηρίας τελείωσε όταν ο δραπέτης δέχτηκε τα πυρά αστυνομικού και έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος. Μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση αλλά εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.