Ο τρανσέξουαλ 27χρονος μπαμπάς Caleb Bolden διέκοψε το ταξίδι της φυλομετάβασής του για να γεννήσει επειδή η 25χρονη σύντροφός του Niamh Bolden δεν μπορούσε να συλλάβει. «Θέλω να γνωρίζουν και άλλοι τρανς άνθρωποι ότι είναι εντάξει να κυοφορούν ένα παιδί», δήλωσε ο περήφανος μπαμπάς της μικρούλας Isla-Rae.

Η Niamh υπέστη τρεις αποβολές και ενδομήτρια εμβρυϊκή απώλεια διδύμων στις 23 και 27 εβδομάδες, πριν της πουν ότι πιθανότατα δεν θα κάνει ποτέ παιδιά, επειδή τα ωάριά της ήταν ανώριμα και δεν μπορούσαν να γονιμοποιηθούν. Το ζευγάρι από το Cambridgeshire της Αγγλίας εξέτασε διάφορες εναλλακτικές επιλογές, ακόμη και μια θεραπεία γονιμότητας αξίας 90.000 δολαρίων.

Τίποτα από αυτά, όμως, δεν λειτούργησε. Τελικά, αποφάσισαν ότι ο Caleb θα κυοφορούσε το παιδί τους. Η διακοπή των ενέσεων τεστοστερόνης προκειμένου να μείνει έγκυος ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον τρανσέξουαλ μπαμπά, ο οποίος ξεκίνησε τη φυλομετάβασή του το 2017.

«Ήταν ψυχοφθόρο. Η μετάβαση ήταν κάτι που ήξερα ότι ήθελα να κάνω από νεαρή ηλικία», παραδέχεται ο Caleb, σύμφωνα με το nypost.com. «Αλλά ήξερα ότι για μένα και τη σύντροφό μου ήταν κάτι που πάντα θέλαμε. Ήθελα να δώσω μια ευκαιρία σε εμάς».

Σταμάτησε τις ενέσεις τεστοστερόνης τον Ιανουάριο του 2022. «Η διακοπή της τεστοστερόνης ήταν ένας δύσκολος δρόμος, καθώς είχα τόσες πολλές ορμόνες που κυκλοφορούσαν στο σώμα μου».

Το ζευγάρι γνώρισε τον δότη σπέρματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αμέσως τους έκανε κλικ. Ο Caleb συμφώνησε να προχωρήσει, χρησιμοποιώντας ενδομήτρια σπερματέγχυση, μια θεραπεία γονιμότητας που δίνει στο σπέρμα περισσότερες πιθανότητες να γονιμοποιήσει ένα ωάριο. Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην μπορέσει να μείνει έγκυος, αλλά μετά από έξι μήνες και τρεις προσπάθειες, το ζευγάρι περίμενε το παιδί τους.

Καθώς η κοιλίτσα του μεγάλωνε, όλο και περισσότεροι άνθρωποι παρατηρούσαν τον τρανσέξουαλ πατέρα με το παιδάκι στην κοιλιά, γεγονός που προσέλκυσε ανάμεικτες απόψεις. Είπε ότι οι περισσότεροι φίλοι και η οικογένειά του τον υποστήριξαν, αλλά κάποιοι του έλεγαν: «Οι άνδρες δεν μπορούν να μείνουν έγκυοι». Ο Caleb ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους συναδέλφους του δεν γνώριζαν ότι ήταν τρανσέξουαλ μέχρι που αποκάλυψε ότι ήταν έγκυος και τον υποστήριξαν πολύ.

Η γέννα ήταν δύσκολη, αλλά θέλει να το ξανακάνει

Τον Μάιο του 2023, ο Caleb γέννησε φυσιολογικά σε νοσοκομείο της Αγγλίας. Ωστόσο, η διαδικασία του τοκετού είχε επιπλοκές. Ενώ προσπαθούσε να αναρρώσει από αυτές, ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι, χωρίς να μπορεί να αλληλεπιδράσει και να δεθεί με το νεογέννητο μωρό του, όπως επιθυμούσε. Προσπάθησε να θηλάσει, αλλά «το βρήκε αρκετά δύσκολο».

Το μοναδικό ταξίδι της γέννας έφερε κάποιες αμφιβολίες στο κεφάλι του Caleb σχετικά με το ρόλο που έπαιζε για την κόρη του. «Ξέρω ότι είναι η κόρη μου και ότι εγώ τη γέννησα, αλλά για μένα ήταν πολύ περίεργο και δεν ένιωθα σαν πατρική φιγούρα γι’ αυτήν».

Ωστόσο, τώρα που ανάρρωσε πλήρως, ο Caleb αισθάνεται συνδεδεμένος με το νέο μέλος της οικογένειας. Μετά την επιτυχημένη εγκυμοσύνη, η οικογένεια σχεδιάζει να επεκτείνει το ευτυχισμένο σπιτικό τους. «Θέλω να είμαι σε θέση να κυοφορήσω ένα παιδί άλλη μια φορά πριν αρχίσω να παίρνω ξανά τεστοστερόνη», αποκαλύπτει ο Caleb. «Σκοπεύω να το κάνω αυτό αργότερα φέτος και θα χρησιμοποιήσω ξανά τον ίδιο δότη σπέρματος».