Δύο μικρά αδέρφια που ήταν φυλακισμένα για χρόνια στο γεμάτο με περιττώματα σπίτι τους στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, σήμαναν συναγερμό στις Αρχές, όταν έσπασαν ένα παράθυρο και περπατούσαν γυμνά στο δρόμο σαν «άνθρωποι των σπηλαίων» που «δεν είχαν ξαναδεί τον ήλιο», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, «γροθιά στο στομάχι».

Πολλοί γείτονες κάλεσαν την αστυνομία αφού είδαν τα αγόρια, ηλικίας 7 και 9 ετών, να περπατούν γυμνά έξω από το σπίτι τους στο Μιλγουόκι την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με μια καταγγελία που περιγράφει πολλές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον της μητέρας τους, την 34χρονη Katie Koch, και του θετού τους μπαμπά, Joel Manke, 38 ετών. Τα αγόρια ήταν μελανιασμένα και αιμόφυρτα και είχαν τόσα κόπρανα στα μαλλιά τους που χρειάστηκε να ξυριστούν αργότερα στο νοσοκομείο, ανέφερε η ένορκη κατάθεση. Ένα 13χρονο κορίτσι είπε στους αστυνομικούς ότι είδε ένα «γυμνό άτομο να περπατάει στο πεζοδρόμιο σαν «άνθρωπος των σπηλαίων»», ανέφερε το έγγραφο.

«Σαν να μην είχαν ξαναδεί τον ήλιο», είπε επίσης η μικρή μάρτυρας στο WDJT, ενώ ένας άλλος γείτονας που έμενε εκεί 30 χρόνια είπε ότι δεν είχε ιδέα ότι υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Οι αστυνομικοί περιέγραψαν το σπίτι των αγοριών ως μια «τρομερά απαίσια κατάσταση» – με περιττώματα και βρωμιές να καλύπτουν τους τοίχους τόσο που «δυσκολεύονταν να δουν το πάτωμα». Στο 7χρονο αγόρι φορέθηκε με μια πάνα ενώ σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η κρεβατοκάμαρα των αγοριών είχε μια κλειδαριά έξω, όπως επίσης και παράθυρα.

«Ήταν σαν βγαλμένο από ταινία τρόμου», είπε ο βοηθός εισαγγελέας Μάλορι Ντέιβις σε μια πρώτη ακρόαση για τη μαμά και τον θετό μπαμπά, σύμφωνα με το Milwaukee Journal Sentinel. «Αυτά τα παιδιά ήταν ουσιαστικά περιορισμένα στο δωμάτιό τους για μεγάλο μέρος της ζωής τους». Ο Manke, ο θετός μπαμπάς, παραδέχτηκε σε συνεντεύξεις ότι κλείδωνε τα αγόρια στο δωμάτιό τους, μεταδίδει η New York Post.

Συγκεκριμένα είπε: «ότι ήξερε πως ο τρόπος που ζούσαν τα παιδιά δεν ήταν σωστός, αλλά έπρεπε να περιορίσει “τις μάχες” με τη μαμά τους Κοχ για να αποφύγει λογομαχίες», δήλωσαν οι αξιωματικοί. «Ο Manke δήλωσε ότι δεν επικοινώνησε ποτέ με την αστυνομία ή το σχολείο για να αναφέρει το τι συμβαίνει στα παιδιά επειδή δεν ήθελε να το κάνει αυτό στα μέλη της οικογένειας». Η μαμά, εν τω μεταξύ, παραδέχτηκε ότι τα αγόρια δεν πήγαιναν ποτέ σχολείο και δεν είχαν ελεγχθεί από γιατρό εδώ και χρόνια.