Η εξέταση της έφεσης του δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρι, ολοκληρώθηκε πριν λίγα λεπτά, με τον ίδιο να ζητά την αποφυλάκισή του με περιοριστικά μέτρα. Η απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης, όμως, ήταν για ακόμα μια φορά αρνητική., καθώς ο δικαστής απέρριψε την έφεση και αποφάσισε τη μη μεταβολή του μέτρου της προφυλάκισης.

Σύμφωνα με το himara.gr, οι δικηγόροι του Μπελέρη ζήτησαν την αποφυλάκισή του με το μέτρο της παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα, μια εξέλιξη που θα έλυνε το πρόβλημα της ορκωμοσίας του ως δημάρχου. Όμως, καμία από τις έως τώρα εφέσεις δεν έχουν εγκριθεί, καθώς, σύμφωνα με τους δικαστές, υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του Φρέντι Μπελέρη από την Αλβανία.

Σήμερα, το παρόν στο δικαστήριο έδωσε και ο ίδιος ο Φρέντι Μπελέρη, όπως και η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση. Οι επόμενες νομικές κινήσεις του θα συνεχιστούν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας.

Ο δήμαρχος της Χιμάρας μετράει ήδη 62 μέρες στη φυλακή, με την κατηγορία της συνεργασίας σε εξαγορά ψήφων.

Η επίσημη ενημέρωση σχετικά με την απόφαση:

Το ειδικό Εφετείο για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα, αποτελούμενο από τον δικαστή Florjan Kalaja, πραγματοποίησε σήμερα, 14/07/2023, δικαστική συνεδρίαση για την ποινική υπόθεση αρ. 114 πράξης, ημερομηνίας 05/07/2023 εγγραφής, με αντικείμενο Αλλαγή των περιοριστρικών μέτρων, που κατατέθηκε από τον Δ.Α.Μ., σχετικά με την απόφαση υπ. αριθ. 259, ημερομηνίας 20/06/2023 του Ειδικού Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος, και αποφάσισε:

– Έγκριση (μη καταβολή) της απόφασης υπ’ αριθμ. 259, ημερομηνίας 20/06/20234 του Ειδικού Πρωτοδικείου Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος.