Ως «αστεία και γοητευτική με φλερτ», περιέγραψε ο Κέβιν Σπέισι τη σχέση που είχε με έναν από τους άνδρες που τον καταγγέλλει για σεξουαλική επίθεση, ενώπιον του δικαστηρίου Southwark Crown στο Λονδίνο, καθώς την Πέμπτη (13/7) ξεκίνησε η απολογία του ηθοποιού για τα σεξουαλικά αδικήματα που φέρεται να έχει διαπράξει.

Όπως αναφέρει το BBC, ο βραβευμένος με Όσκαρ σταρ που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος τεσσάρων ατόμων και είναι αντιμέτωπος με 12 αδικήματα κατέθεσε ότι το άγγιγμα προς ένα από τα άτομα που τον κατηγορεί ήταν στο μυαλό του ρομαντικό.

Ο 63χρονος ηθοποιός αρνείται τις 12 κατηγορίες για σεξουαλική και άσεμνη επίθεση μεταξύ 2001 και 2013 και δηλώνει αθώος.

Αρχικά, ο Κέβιν Σπέισι ξεκίνησε την απολογία του κάνοντας μια αναδρομή στη ζωή και στην καριέρα του, λέγοντας αστειευόμενος ότι η μητέρα του έλεγε πως άρχισε να παίζει θέατρο με το που γεννήθηκε, πριν αναφερθεί στα αδικήματα για τα οποία καταγγέλλεται.

Ο Αμερικανός βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός περιέγραψε τη σχέση που είχε με έναν από τους καταγγέλλοντες ως «αστεία και γοητευτική με φλερτ», προσθέτοντας πως «έγινε κάπως σεξουαλική, αλλά ποτέ δεν κάναμε σεξ μαζί, επειδή ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να προχωρήσουμε παραπέρα».

Στην ερώτηση αν ήταν φλερτ, ο Κέβιν Σπέισι απάντησε «ναι, μου αρέσει πολύ να φλερτάρω». Σε ένα άλλο σημείο, ο ίδιος είπε ότι θεωρούσε «ρομαντισμό» τα αγγίγματα.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στις χειρονομίες του επεσήμανε πως δεν ήταν βίαιες, ούτε επιθετικές. «Ήμουν ευγενικός και στο μυαλό μου ήταν ρομαντικό» είπε, ενώ ισχυρίστηκε πως σταμάτησε να αγγίζει τον καταγγελλόμενο ακριβώς όταν εκείνος τού ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται για τίποτα περισσότερο.

Ερωτώμενος για το ποια ήταν η αντίδρασή του στις δηλώσεις του εν λόγω ατόμου σε βάρος του, είπε πως «με συνέτριψαν. Δεν πίστεψα ποτέ πως ο (κατονομάζει τον μηνυτή), που τον γνώριζα για περισσότερα από 20 χρόνια, θα με μαχαίρωνε πισώπλατα».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες από έναν άλλο άνδρα, ο οποίος τον κατηγορεί ότι τον θώπευσε στα γεννητικά όργανα με μεγάλη ένταση, ο Κέβιν Σπέισι είπε στο δικαστήριο ότι δεν έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο, σε κανέναν. Έκανε λόγο για «τρέλα» και επέμεινε πως «δεν συνέβη ποτέ».

«Δεν είπα ποτέ αυτά που λέει ότι είπα και δεν θα τα έλεγα ποτέ σε κανέναν, στη ζωή μου» δήλωσε.

Όσον αφορά έναν τρίτο μηνυτή, είπε στο δικαστήριο ότι δεν τον αναγνωρίζει καν, αλλά και επεσήμανε πως τα αρχεία του δείχνουν ότι δεν βρισκόταν καν στη Βρετανία την περίοδο που καταγγέλλεται ότι του επιτέθηκε – τον Αύγουστο του 2008.

Ερωτώμενος για το τι ακολούθησε μετά τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του, υπογράμμισε πως «ο κόσμος μου κατέρρευσε. Έχασα τη δουλειά μου, έχασα τη φήμη μου. Έχασα τα πάντα σε μερικές μόνο μέρες».

Μιλώντας για την απόφασή του να κάνει coming out, ισχυρίστηκε πως εξωθήθηκε να το κάνει και συμπλήρωσε πως η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ενοχλήθηκε γιατί έκανε την αποκάλυψη, ενώ απαντούσε σε καταγγελίες σε βάρος του.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη η εισαγγελία είχε παρουσιάσει τα στοιχεία της κατά του αστέρα του Χόλιγουντ, αφού οι ένορκοι άκουσαν τις μαρτυρίες των τεσσάρων φερόμενων θυμάτων του. Κατά τη διάρκεια των καταθέσεών τους, τον περιέγραψαν ποικιλοτρόπως, μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για «άθλιο σεξουαλικό αρπακτικό», αλλά και «αποτρόπαιο, κατάπτυστο, αηδιαστικό» άτομο.