Προτεραιότητα η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.

Βάζει στόχους στην εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου


ΚΟΣΜΟΣ
22:49
29/12/2010
Προτεραιότητα η ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.
1
loading

Η συνεδρίαση της Βουλής του Μαυροβουνίου συνεχίζεται και σήμερα και το απόγευμα αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Στην εκπλήρωση των κριτηρίων για τη συνέχιση της ενταξιακής πορείας της χώρας θα προσηλωθεί η νέα κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, όπως και στην περαιτέρω υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Ίγκορ Λούκσιτς.

Ο ίδιος, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μίλο Τζουκάνοβιτς, πρόσθεσε ότι οι όροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορούν το κράτος δικαίου, τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, τη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς, τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος, την ενίσχυση του ρόλου του Κοινοβουλίου, τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, την ελευθερία των ΜΜΕ, τη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και την επίλυση των προβλημάτων των προσφύγων.

Ακόμη τόνισε ότι «πρόκειται για δύσκολο, αλλά υλοποιήσιμο έργο που θα μας οδηγήσει στην τελευταία πιο απαιτητική φάση της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.» και επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Όσον αφορά τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής ο κ. Λούκσιτς υπογράμμισε ότι προτεραιότητα είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, η οποία προϋποθέτει πολιτική καλής γειτονίας και περιφερειακή συνεργασία. Επίσης ο Λούκσιτς, απέρριψε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση θα ενεργεί υπό τη σκέπη του πρώην πρωθυπουργού, Μίλο Τζουκάνοβιτς τονίζοντας ότι αρκετές φορές είχε την ευκαιρία να αποδείξει ότι «έχει δικό του τρόπο σκέψης».

Τέλος ο Λούκσιτς διευκρίνισε: «το γεγονός ότι ο Μίλο Τζουκάνοβιτς είναι ένας άνθρωπος τον οποίο σέβομαι και ότι ήταν μεγάλη τιμή που συνεργαστήκαμε, δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα ενεργεί υπό την επιρροή άλλων». Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στον κ. Λούκσιτς τονίζοντας ότι δεν έκανε αναφορά στη μάχη κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος. Στη νέα κυβέρνηση του Μαυροβουνίου μετέχουν δύο αντιπρόεδροι και 15 υπουργοί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar trypokarydos

    Εάν την βάλουν στην Ε.Ε. να φροντίσουν να πληρώνει τα τακτικά και στην ώρα της τα PIGS!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει