Μια γυναίκα από το Κεντάκι κατηγορείται ότι πυροβόλησε θανάσιμα τον Uber οδηγό της στο Δυτικό Τέξας, αφού πίστεψε λανθασμένα ότι την απήγαγε και την πήγαινε στο Μεξικό, σύμφωνα με την αστυνομία. Η 48χρονη Phoebe Copas παρέμεινε στη φυλακή την Κυριακή στο Ελ Πάσο του Τέξας, αφού κατηγορήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τον φόνο του 52χρονου Ντάνιελ Πιέδρα Γκαρσία.

Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα περίπου στις 14:00 στις 16 Ιουνίου, καθώς ο οδηγός πήγαινε την Copas σε μια τοποθεσία στο νοτιοανατολικό Ελ Πάσο. Η Copas από το Tompkinsville του Κεντάκι, βρισκόταν στο Ελ Πάσο για να επισκεφθεί τον φίλο της, σύμφωνα με τις αρχές.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η Copas είδε πινακίδες κυκλοφορίας που έγραφαν «Χουάρεζ, Μεξικό», σύμφωνα με την κατάθεση σύλληψης. Το Ελ Πάσο βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού απέναντι από το Χουάρεζ.

Πιστεύοντας ότι την είχε απαγάγει και την είχε μεταφέρει στο Μεξικό, η Copas κατηγορείται ότι άρπαξε το πιστόλι από την τσάντα της και πυροβόλησε τον Πιέδρα στο κεφάλι. Το όχημα που οδηγούσε ο άτυχος 52χρονος προσέκρουσε σε μπάρες πριν σταματήσει σε αυτοκινητόδρομο.

Η περιοχή στην οποία συγκρούστηκε το αυτοκίνητο «δεν βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από γέφυρα, λιμάνι εισόδου ή άλλη περιοχή με άμεση πρόσβαση σε ταξίδι προς το Μεξικό», αναφέρεται στη βεβαίωση της αστυνομίας. «Ο δρόμος στον οποίο ταξίδευε η Copas είναι μια κανονική διαδρομή για να οδηγηθεί στον προορισμό που ζήτησε η ίδια».

«Η έρευνα δεν υποστηρίζει ότι έλαβε χώρα απαγωγή ή ότι ο Πιέδρα παρέκκλινε από τον προορισμό της Copas», ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με την dailymail.co.uk.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι πριν καλέσει το 100, η Copas τράβηξε μια φωτογραφία του Πιέδρα μετά τον πυροβολισμό και την έστειλε με μήνυμα στο φίλο της. Όταν η αστυνομία έφτασε στον τόπο του εγκλήματος, περίπου στις 2:20 μ.μ., βρήκε την Copas να βοηθιέται από το φίλο της να βγει από το αυτοκίνητο.