Ο αμερικανός ηθοποιός Φρέντερικ Φόρεστ πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του ήταν όταν προτάθηκε για Οσκαρ Β΄ Αντρικού Ρόλου. Αυτό συνέβη για την συμμετοχή του στην ταινία Το Τριαντάφυλλo με την Μπέτι Μίντλερ και τον Αλαν Μπέιτς to 1980.

Ο αμερικανός ηθοποιός έγινε γνωστός για τους ρόλους του σε διάσημες ταινίες της δεκαετίας του ’70, όπως: Αποκάλυψη Τώρα!, Η συνομιλία και Οι φυγάδες του Μιζούρι.

Το νέο έκανε γνωστό η Μπέτι Μίντλερ σε ανάρτησή της στο twitter:

Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στην ταινία Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά to 2006.

Παρά το δυνατό του ξεκίνημα, η μετέπειτα τα καριέρα του στην κινηματογραφική βιομηχανία δεν ήταν ανάλογη. Δεν πήρε ποτέ πρωταγωνιστικό ρόλο και παρέμεινε σε δευτερεύοντες, όπως εκείνος του νεοναζιστή στην Ξεχωριστή μέρα του Τζόελ Σουμάχερ.

Ο Φόρεστ ήταν γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1936 στο Τέξας. Είχε όνειρο από παιδί να γίνει ηθοποιός, αλλά η νευρικότητά του δεν τον βοήθησε να περάσει κάποια οντισιόν. Στη συνέχεια, φοίτησε στο Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τέξας, λαμβάνοντας έτσι μια δευτερεύουσα εκπαίδευση στην υποκριτική τέχνη. Στη συνέχεια, ειδικεύτηκε στις σπουδές ραδιοφώνου και τηλεόρασης.

Στην τηλεόραση είχε εμφανιστεί σε αρκετά επεισόδια του 21 Jump Street (1987), και στις μίνι σειρές Lonesome Dove (1989), I Know My First Name Is Steven (1989), και Andersonville(1996).