Ρουμάνοι εισαγγελείς αποφάσισαν σήμερα την παραπομπή σε δίκη του αμφιλεγόμενου influencer Άντριου Τέιτ, του αδελφού του Τρίσταν και άλλων δύο υπόπτων με τις κατηγορίες της διακίνησης ανθρώπων, του βιασμού και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.

Οι αδελφοί Τέιτ και δύο Ρουμάνες ύποπτες τελούν υπό περιορισμό κατ΄οίκον εν αναμονή ποινικής έρευνας για κακομεταχείριση επτά γυναικών, κατηγορίες τις οποίες αρνούνται. Πρόκειται για μία πρώην υπάλληλο της αστυνομίας και για τη φίλη του Άντριου Τέιτ. Οι δύο άνδρες φέρονται να συνέστησαν δίκτυο στις αρχές του 2021 στη Ρουμανία, αλλά και σε άλλες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία.

Οι τέσσερις κρατούνταν από την αστυνομία από τις 29 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου όταν δικαστήριο του Βουκουρεστίου τους έθεσε υπό κατ΄οίκον περιορισμό. Σε βάρος του 36χρονου Άντριου Τέιτ έχουν απαγγελθεί επίσης κατηγορίες για βιασμό ενός από τα θύματα, ενώ σε βάρος του 34χρονου αδελφού του Τρίσταν, για υποκίνηση άλλων σε βία. Η δίκη δεν θα αρχίσει αμέσως, μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Βάσει της ρουμανικής νομοθεσίας, η υπόθεση στέλνεται στο προκαταρκτικό τμήμα του δικαστηρίου, όπου ο δικαστής έχει 60 ημέρες στη διάθεσή του για να εξετάσει τους φακέλους της υπόθεσης ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητά τους.

Οι αδελφοί Τέιτ, πρώην κικμπόξερς με διπλή αμερικανική και βρετανική υπηκοότητα και εκατομμύρια ακόλουθους στο διαδίκτυο είναι οι πιο διάσημοι ύποπτοι που παραπέμπονται σε δίκη στη Ρουμανία για διακίνηση ανθρώπων. Εισαγγελείς έχουν πει πως οι αδελφοί Τέιτ στρατολόγησαν τα θύματά τους παρασύροντάς τα και λέγοντας ψευδώς ότι ήθελαν να έχουν σχέση μαζί τους ή να τα παντρευτούν.

Ο Άντριου Τέιτ έγινε αρχικά γνωστός λόγω της συμμετοχής του στo τηλεριάλιτι Big Brother στη Βρετανία το 2016 από τo οποίo αποκλείστηκε γρήγορα μετά τη μετάδοση ενός βίντεο που τον έδειχνε να δέρνει μία γυναίκα.

Στράφηκε στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου παρουσιαζόταν να εκθέτει τους φουσκωτούς μύες του, να καπνίζει τσιγάρα, και να σαγηνεύει εκατομμύρια εφήβους με τα αυτοκίνητα πολυτελείας του. Προέβαλε θέσεις «μάτσο» και έδινε συμβουλές στους άνδρες για να γίνουν πλούσιοι. Το όνομά του είναι ένα από εκείνα με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google.

Στο παρελθόν είχε αποβληθεί από διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαιτίας μισογυνικών σχολίων. Ο λογαριασμός του στο Twitter, τον οποίο ακολουθούν σχεδόν επτά εκατομμύρια χρήστες, αποκαταστάθηκε μετά την εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ.

Εκπρόσωπος του Άντριου Τέιτ δήλωσε σήμερα ότι «αδράχνουν την ευκαιρία» της δίκης για να αποδείξουν την αθωότητα του Τέιτ, του αδελφού του Τρίσταν και των άλλων δύο υπόπτων, καθώς και για να υπερασπιστούν τη φήμη του.