Ένας βραβευμένος ελληνοαμερικανός καθηγητής του Penn State στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες ότι προέβη σε σεξουαλικές πράξεις με τον σκύλο του. Οι πράξεις του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και τη New York Post, καταγράφηκαν από κάμερα παρακολούθησης δασικού μονοπατιού.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πρόκειται για τον 64χρονο Θέμη Ματσούκα, ο οποίος φέρεται να ασέλγησε σε σκυλί ράτσας κόλεϊ, κοντά σε τουαλέτες του Rothrock State Forest. Ο δράστης φέρεται να φορούσε μόνο μια μάσκα, τις κάλτσες και τα παπούτσια, ενώ σύμφωνα με το Fox43 επιχείρησε να καταγράψει την αποτρόπαιη πράξη του με ένα τάμπλετ.

Οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν τον 64χρονο μέσω ενός σακιδίου που είχε στην κατοχή του και όταν ξεκίνησαν να ερευνούν το σπίτι του ο Θέμης Ματσούκας «έσπασε» και ομολόγησε τις πράξεις του. «Τέλειωσα, είμαι νεκρός» φέρεται να επαναλάμβανε, ενώ προέτρεψε και τους αστυνομικούς να τον πυροβολήσουν. Όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που το έκανε απάντησε για να «εκτονώνομαι».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Θέμης Ματσούκας είναι καθηγητής χημικής μηχανικής και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Penn State από το 1991. Έχει γράψει πολλά βιβλία και έχει κερδίσει βραβεία. Μετά τη σύλληψή του η διοίκηση του Πανεπιστημίου ανακοίνωσε πως «έχει τεθεί σε αναγκαστική άδεια και έχει απαλλαχθεί από τις υποχρεώσεις του».

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον ελληνοαμερικανό καθηγητή είναι άσεμνη έκθεση, δημόσιος αυνανισμός, σεξουαλική επαφή με ζώο και κακοποίηση ζώου. Πληροφορίες από τις αρχές αναφέρουν πως η αποτρόπαιη δράση του χρονολογείται από το 2014. Ο δικηγόρος του, όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση, απάντησε: «Θα ήταν ακατάλληλο αυτή τη στιγμή να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο».