Δυσκολίες φέρεται να υπάρχουν στα επίπεδα νερού στο πυρηνικό σταθμό της Zαπορίζια μετά την ανατίναξη του φράγματος Καχόβκα, με δυτικούς επιστήμονες να τονίζουν πως ενδεχομένως επηρεάζονται οι δεξαμενές ψύξης.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας είχε αναφέρει ότι τα επίπεδα νερού κατέβηκαν επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στο μεγαλύτερο σταθμό πυρηνικής ενέργειας της Ευρώπης.

Ωστόσο, εργαζόμενοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως όλα είναι υπό έλεγχο, με τη στάση. «Αναφορικά με την ενεργειακή μονάδα, το επίπεδο του νερού στη δεξαμενή της μονάδας είναι σταθερό και επαρκεί για να καλύψει της ανάγκες του εργοστασίου. Η κατάσταση είναι τώρα υπό έλεγχο», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο Ουκρανός υπουργός Περιβάλλοντος Ρουσλάν Στριλετς.

Εντούτοις και παρά τις δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού, ο IAEA θέλει να ελέγξει τις εγκαταστάσεις και μέλη του να κάνουν αυτοψία, επειδή το εργοστάσιο ελέγχεται από τη Ρωσία, παρότι οι εργαζόμενοι παραμένουν ως είχαν, σύμφωνα με ειδική συμφωνία που έγινε στις αρχές του πολέμου.