Σοβαρά ερωτηματικά για το επίπεδο προστασίας του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς εκ μέρους των μελών της ασφάλειάς του, τίθεται μετά το περιστατικό που συνέβη την περασμένη Τετάρτη στη Φρανκφούρτη και φέρνει σήμερα στο εγχώριο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Τα Νέα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας βρισκόταν καθοδόν προς το αεροδρόμιο της πόλης όταν ένας 48χρονος Έλληνας από το Χάναου μπήκε με το όχημά του κανονικότατα μέσα στη μεγάλη αυτοκινητοπομπή του καγκελάριου που αποτελούνταν από μοτοσυκλέτες, περιπολικά και συμβατικά αυτοκίνητα ασφαλείας.

Κανείς δεν τον κατάλαβε! Ούτε καν όταν η πομπή μπήκε μέσα στην πίστα του αεροδρομίου, όπου είχε δηλωθεί συγκεκριμένος αριθμός οχημάτων που θα βρίσκονται δίπλα στον καγκελάριο.

Ο Έλληνας θαυμαστής του, έγινε αντιληπτός μονάχα όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο και αγκάλιασε τον κ. Σολτς. Εννοείται πως αμέσως συνελήφθη, χωρίς να προβάλει αντίσταση, και όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild ήταν υπό την επήρεια κοκαΐνης. Ο Γερμανός πολιτικός δεν αισθάνθηκε ούτε μια στιγμή να απειλείται σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά ως προς την ασφάλειά του από τα πρόσωπα που έχουν επιφορτιστεί να τον προστατεύουν.