Ένας άνδρας στην Ισπανία κέρδισε δικαστική υπόθεση εναντίον της εταιρείας του, αφού τον απέλυσε επειδή φέρεται να έπινε αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Εργαζόμενος, ο οποίος δούλευε ως ηλεκτρολόγος για την εταιρεία επί 27 χρόνια, κατηγορήθηκε για «επανειλημμένη υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική του υγεία και την υγεία των συναδέλφων του», σύμφωνα με την επιστολή απόλυσής του, όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ.

Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Μούρθιας έκρινε ότι η εταιρεία δεν είχε παράσχει επαρκείς λόγους για την απόλυση. Ως εκ τούτου, η εταιρεία ηλεκτρικών ειδών υποχρεώθηκε είτε να επαναφέρει τον άνδρα στη θέση εργασίας του είτε να του καταβάλει αποζημίωση 47.028 ευρώ.

Η επιστολή απόλυσης του εργαζομένου τον κατηγορεί ότι πέρασε την 5η Ιουλίου 2021 πίνοντας πολλές μπίρες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο άνδρας απολύθηκε τον Σεπτέμβριο εκείνου του έτους. Στο μεταξύ, στο παρελθόν τον είχαν παύσει για 13 ημέρες για τον ίδιο λόγο, αν και πάλι κινήθηκε νομικά και κέρδισε την υπόθεση.

Ισχυρίζεται ότι ο άνδρας πρώτα μαζί με συνάδελφό του πρώτα επισκέφθηκαν μπαρ στη Μούρθια όπου κατανάλωσε αλκοόλ, ενώ στη συνέχεια κατά την επίσκεψή τους στην πόλη Καρταχένα όπου η εταιρία είχε αναλάβει έργο σταμάτησαν σε σούπερμαρκετ και αγόρασαν μπίρες και κάποια τρόφιμα. Επίσης, η εταιρία υποστηρίζει ότι αργότερα την ίδια ημέρα, εθεάθη να αγοράζει και να πίνει άλλο ένα κουτάκι μπίρας, πριν οδηγήσει το φορτηγάκι της εταιρείας πίσω στη βάση του. Ανέφερε, δε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τον εντόπισαν να καταναλώνει αλκοόλ στην εργασία του καθώς σε διαλείμματα τον είχαν πετύχει να πίνει τρία λίτρα κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά όπως σφηνάκια λικέρ.

Παρά τα στοιχεία που φαίνεται να έχει συσσωρεύσει η εταιρεία εναντίον του πρώην εργαζομένου, το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ του εργαζομένου, αφού ισχυρίστηκε και απέδειξε πως η κατανάλωση αλκοόλ έγινε στη διάρκεια των διαλειμμάτων του και ποτέ εν ώρα εργασίας και επιπλέον η εταιρία δεν κατάφερε να αποδείξει πως ήταν μεθυσμένος ενώ δούλευε.