Η επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στην Κωνσταντινούπολη, Τζανάν Καφταντζίογλου έκανε γνωστό πως ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στο περιφερειακό κεντρικό γραφείο του στην Κωνσταντινούπολη.

«Η ένοπλη επίθεση» είχε στόχο τα γραφεία του κόμματος στην περιοχή Σεϊράντεπέ, όπου «έπεσαν 6-7 πυροβολισμοί», δήλωσε η επικεφαλής του CHP για την Κωνσταντινούπολη Τσανάν Καφταντσίογλου στο Twitter.

Καμία από τις σφαίρες δε χτύπησε το κτίριο, αλλά η αστυνομία και μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας επιβεβαίωσαν το περιστατικό, ενώ κοντά στο σημείο εντοπίστηκαν άδειοι κάλυκες, πρόσθεσε η Καφταντσίογλου.

Η δεύτερη ένοπλη επίθεση μέσα σε λίγες μέρες

Πριν λίγες μέρες, ένοπλη επίθεση είχε λάβει χώρα στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του τουρκικού Καλού Κόμματος (IYI) στην Κωνσταντινούπολη. Τότε, η Μεράλ Ακσενέρ, η ηγέτιδα του κόμματος της αντιπολίτευσης IYI, είχε καταγγέλει πως ήταν μια απόπειρα εκφοβισμού της ίδιας και των μελών του κόμματος, ενώ απευθυνόμενη στον Ερντογάν, είχε αναφέρει πως «δε γεννήθηκε ακόμα ο άντρας που θα με τρομάξει. Δε σε φοβάμαι κύριε Ρετζέπ».

Λίγες μέρες αργότερα, ο δράστης της επίθεσης στα γραφεία του τουρκικού Καλού Κόμματος συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές.

«Μη με αναγκάσετε να σας κυνηγήσω», είχε δηλώσει ο Ερντογάν, απαντώντας στη σκληρή κριτική που άσκησε η Ακσενέρ στο έργο της κυβέρνησής του, μετά την επίθεση στα γραφεία της.

Χθες Τετάρτη, στη διάρκεια μιας ομιλίας της στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της, η Ακσενέρ έριξε κάλυκες σφαιρών στο πάτωμα, ζητώντας από τους Τούρκους να καταψηφίσουν «την αδελφή ψυχή του Κιμ Γιονγκ», μια αναφορά στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Ερντογάν.

«Θα επιλέξετε μεταξύ μιας Τουρκίας που φιλοδοξεί να γίνει Βόρεια Κορέα και μιας Τουρκίας που χαίρει μιας δημοκρατίας με ευρωπαϊκά πρότυπα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις για τις τουρκικές εκλογές, ο Ερντογάν και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου – επικεφαλής του CHP και υποψήφιος πρόεδρος για τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης – δίνουν μάχη στήθος με στήθος.