Σοκ προκαλεί το βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η θανατηφόρα επίθεση που δέχθηκε από αλιγάτορα η 85χρονη Γκλόρια Σερτζ στη Φλόριντα. Στο βίντεο φαίνεται η άτυχη ηλικιωμένη να έχει βγάλει βόλτα το σκυλάκι της δίπλα σε μια λίμνη. Κάποια στιγμή εμφανίζεται ο αλιγάτορας, χωρίς να τον αντιληφθεί η 85χρονη, και ορμάει να αρπάξει το σκυλί. Ο αλιγάτορας μήκους 3 μέτρων βγήκε από το νερό και χτύπησε τη Σερζ πριν την τραβήξει στο νερό από το πόδι της, ανέφερε η έκθεση.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έφεραν στη δημοσιότητα και τα δραματικά τηλεφωνήματα στην αστυνομία: «Θέε μου, ο αλιγάτορας την έπιασε. Ένας αλιγάτορας άρπαξε μία γυναίκα». «Πόσο μεγάλος είναι;» ακούγεται να ρωτάει η αστυνομικός που απάντησε στο τηλεφώνημα. «Είναι τεράστιος, δεν έχω κάτι να την φτάσω» απαντά η έντρομη γειτόνισσα της 85 χρονης που είδε την επίθεση.

«Ήταν σίγουρα ένας αγώνας. Τον πιάσαμε στο κάτω μέρος. Δεν βγήκε ποτέ στην επιφάνεια. Έμεινε κάτω όλη την ώρα. Μπορέσαμε να του βάλουμε ένα δεύτερο γάντζο και μια σκληρή γραμμή για να τον σηκώσουμε» είπε ο παγιδευτής που ανέλαβε να θανατώσει το μεγάλο ερπετό. Ο αλιγάτορας ζύγιζε περίπου 300 κιλά, αναφέρει το NBCnews.

Περιγράφτοντας το περιστατικό η γυναίκα λέει «ο αλιγάτορας άρπαξε το σκυλί και πήρε μαζί του τη γυναίκα». «Είναι ζωντανή;» ρωτά ξανά ο αστυνομικός με τη φίλη της ηλικιωμένης να λέει «ναι είναι ζωντανή, την πήρε μαζί του».

«Θυμάμαι ότι ανέβηκε στην επιφάνεια και έπαιρνε ανάσες. Της είπα να κολυμπήσει προς ένα θαλάσσιο ποδήλατο και μου απάντησε: δεν μπορώ, ο αλιγάτορας με κρατάει», αφηγήθηκε η γειτόνισσα, η 77χρονη Κάρολ, όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι WPBF.