Σκηνές τρόμου στην Ιερουσαλήμ όπου αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος που περίμενε σε στάση λεωφορείου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα 6χρονο αγοράκι, ένας 20χρονος άνδρας και έξι ακόμα άνθρωποι να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Jerusalem Post, Παλαιστίνιος έριξε το όχημα που οδηγούσε σε στάση λεωφορείου όπου περίμεναν αρκετοί άνθρωποι.

«Οι στιγμές ήταν τραγικές, ένας τρομοκράτης έπεσε με το αυτοκίνητό του σε στάση λεωφορείων όπου υπήρχαν πολλές οικογένειες. Όταν έφτασα είδα ανθρώπους και παιδιά ντυμένα με τα καλά τους ρούχα να υποφέρουν από σοβαρά τραύματα και άκουγα κραυγές για βοήθεια από παντού» συγκλονίζει αξιωματικός της αστυνομίας.

Ο «τρομοκράτης» ταυτοποιήθηκε ως ο Hossein Karaka, ένας 31χρονος κάτοικος της συνοικίας Isawiya της ανατολικής Ιερουσαλήμ, και σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νιετανιάχου, διέταξε να ενισχυθούν οι δυνάμεις ασφαλείας και να γίνουν συλλήψεις μεταξύ ανθρώπων στο περιβάλλον του οδηγού – φερόμενου δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά στο σημείο.