Την ώρα που η Τουρκία μετρούσε τις πληγές της από τον Εγκέλαδο των 7,8 Ρίχτερ που έχει σκοτώσει περισσότερους από χιλιάδες ανθρώπους και έχει αφήσει 5.000 και επιπλέον τραυματίες, μία νέα ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε τη γειτονική χώρα. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν ισχυρό μετασεισμό 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ωστόσο, η νέα ισχυρή δόνηση άγγιξε τα 7,7 Ρίχτερ.

Τις στιγμές του πανικού κατέγραψαν σε live μετάδοση τηλεοπτικές κάμερες στην τουρκική πόλη Μαλάτια, την ώρα που σημειωνόταν ο ισχυρός μετασεισμός νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Την ώρα που ο δημοσιογράφος του καναλιού «A TV» , βγαίνει σε ζωντανή μετάδοση και περιγράφει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών για να εντοπίσουν επιζώντες, ξαφνικά το συγκεντρωμένο πλήθος αρχίζει να τρέχει και να ουρλιάζει, προσπαθώντας να καλυφθεί από κάποιο κτήριο που καταρρέει. Ο δημοσιογράφος μαζί με τον κάμεραμαν τρέχουν και αυτοί να σωθούνε. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούγεται από το μικρόφωνο ο δυνατός θόρυβος της κατάρρευσης.