Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή, στις Εκλογές της Κύπρου παρά τις αρχικές ανησυχίες ότι κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Στις 6 οι κάλπες στα περισσότερα εκλογικά κέντρα της έκλεισαν. Τώρα είναι η σειρά των Exit Polls. Όπως μεταδίδει το sigmalive, η πρωτιά του Νίκου Χριστοδουλίδη είναι ξεκάθαρη ενώ θα δοθεί μάχη στήθος με στήθος για Ανδρέα Μαυρογιάννη και Αβέρωφ Νεοφύτου, σύμφωνα με τα Exit Polls των πέντε καναλιών της Χώρας.

Κομβικό ρόλο θα παίξει η στάση του Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος μένει τρίτος και είναι ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος του ΔΗΣΥ. Επειδή και ο Νίκος Χριστοδουλίδης προέρχεται από τον ΔΗΣΥ, θεωρείται βέβαιο πως η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του Αβέρωφ Νεοφύτου θα στηρίξει τον Νίκος Χριστοδουλίδη, και όχθ τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίο στηρίζεται από το αριστερό ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη δείχνει να βρίσκεται στην πρώτη θέση με όλες τις εκτιμήσεις να δείχνουν ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 30% ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει ακόμη και το 35%, καθιστώντας τον έτσι το φαβορί για να περάσει στον δεύτερο γύρο. Στον αντίποδα πολύ πιο θολό είναι το τοπίο σε ότι αφορά τη μάχη μεταξύ Ανδρέα Μαυρογιάννη και Αβέρωφ Νεοφύτου. Η κάρτα του κρατικού καναλιού τοποθετεί ακριβώς στην ίδια αφετηρία το φάσμα των ποσοστών τους, ενώ το Sigma εκτιμά τον Α. Μαυρογιάννη μεταξύ 26-30% και τον Α.Νεοφύτου μεταξύ 25-29%. Ελαφρώς μεγαλύτερο προβάδισμα φέρεται να δίνουν στον Ανδρέα Μαυρογιάννη τα Exit Polls των OMEGA και Alpha.

Ειδικότερα με καταμετρημένο ήδη το 18.7% παγκύπρια, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα δίνουν:

  • ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ 33.4%
  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ 27.9%
  • ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ 26.3%
  • ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ 6.4%