Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάμνερ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δήλωσε ότι ένας άνδρας πέθανε μετά από πυροβολισμό, που προήλθε από τον δικό του σκύλο.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, πρόκειται για ατύχημα στο περιθώριο κυνηγιού. Προκλήθηκε από τον σκύλο που πάτησε ένα όπλο στο Κάνσας στα σύνορα με την Οκλαχόμα.

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου (21/1), το γραφείο του σερίφη δήλωσε ότι οι βοηθοί του ανταποκρίθηκαν σε κλήση για περιστατικό στην περιοχή της 80ης οδού South και της River Road σχετικά με έναν άνδρα που πυροβολήθηκε στην πλάτη.

Το γραφείο του σερίφη δήλωσε ότι ο 30χρονος άνδρας καθόταν στο μπροστινό κάθισμα του συνοδηγού του φορτηγού του όταν ο σκύλος πάτησε το γεμάτο τουφέκι στο πίσω κάθισμα, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει. Η σφαίρα χτύπησε τον άνδρα στην πλάτη.

«Οι μονάδες έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά από το τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση και άρχισαν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες», ανέφερε το γραφείο του σερίφη. Ο τραυματίας πέθανε επί τόπου.

Το γραφείο του σερίφη ανέφερε ότι στο σημείο έσπευσαν επίσης το Τμήμα Άγριας Ζωής και Πάρκων του Κάνσας και η Πυροσβεστική και ασθενοφόρο του Ουέλινγκτον.

Τα όπλα είναι εξαιρετικά διαδεδομένα στις ΗΠΑ, ειδικά σε αγροτικές περιοχές. Ο αριθμός τους στη χώρα είναι μεγαλύτερος από αυτόν των κατοίκων.

Τα τραγικά δυστυχήματα, στα οποία εμπλέκονται σε αρκετές περιπτώσεις παιδιά που παίζουν με όπλα, είναι συχνά.