Μια τρανς γυναίκα είπε ότι πέρασε δεκαετίες «παγιδευμένη», θέλοντας να γίνει γυναίκα και τα κατάφερε μόνο μετά τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της. Η 57χρονη Cherylin Hall γεννήθηκε άνδρας στην Αγγλία και ήξερε από νωρίς ότι ήταν σε λάθος σώμα. Ο μπερδεμένος νεαρός – που τότε ήταν γνωστός ως Tony – συνέχισε να ζει ως άνδρας και μάλιστα παντρεύτηκε μια γυναίκα που ονομαζόταν Therese στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 30 χρόνια.

Ο θάνατος της Therese το 2019 ώθησε τη Hall να συμβιβαστεί επιτέλους με την πραγματική της ταυτότητα. «Η Therese ήταν μόλις 54 ετών όταν πέθανε και σκέφτηκα ότι η ζωή ήταν πολύ σύντομη», δήλωσε η Hall σε μια συνέντευξη στο PA Real Life. «Απλώς έπρεπε να πάρω το τιμόνι, ήταν η στιγμή μου για το βρήκα» ανέφερε. Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι η Hall – η οποία τώρα αναμένεται να κάνει χειρουργική επέμβαση επιβεβαίωσης φύλου – μοιάζει πολύ με τη σύζυγό της και έχει παρόμοια ξανθά μαλλιά.

Μεγαλώνοντας ως νεαρό αγόρι, η Hall είπε ότι της άρεσαν τα ρούχα και τα καλλυντικά της μαμάς της, «Έβλεπα τη μητέρα μου να φοράει το μακιγιάζ της, σκεπτόμενη: “Πότε μπορώ να το κάνω αυτό;”… Υπήρχε μια υπέροχη έντονη ροζ, λουλουδάτη tutu [που είχε] και τη φορούσα κάθε Παρασκευή» θυμάται. Η Hall άρχισε να ντύνεται σαν γυναίκα στα κρυφά, αλλά παρουσιαζόταν δημόσια ως άντρας.

Στα 23, συνάντησε την Τερέζ σε μια παμπ και την ερωτεύτηκε αμέσως. «Δεν θα την είχα πλησιάσει ποτέ, ήμουν πολύ ντροπαλή», θυμάται η Βρετανίδα. «Μου μίλησε λοιπόν και τα βρήκαμε. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία» δήλωσε η γυναίκα. «Ήταν, ξανθιά και φορούσε πάντα γόβες και φορέματα», συνέχισε η Hall. «Είναι ακριβώς αυτό που ήθελα και αυτό που ήθελα να γίνω. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους την ερωτεύτηκα – ήθελα να γίνω αυτή».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε και απέκτησε παιδιά, με την Therese να συνειδητοποιεί τελικά το μυστικό του συζύγου της. «Τα πρώτα δύο χρόνια, το πήρε ψύχραιμα», δήλωσε η Hall. «Αλλά στο τέλος ήξερε ότι υπήρχαν πολλά περισσότερα σε αυτό. Προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα στην έγγαμη ζωή μας και ήταν το επίκεντρο των περισσότερων από τις διαφωνίες μας» πρόσθεσε η τρανς γυναίκα. «Με τον καιρό, με βοήθησε να αγοράζω ρούχα. Θα είμαι ειλικρινής. Το ντύσιμό μου ήταν ένα κακό υποκατάστατο για να ζήσω το ψέμα που ζούσα», πρόσθεσε.

Η Therese διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2016 και πέθανε τον Ιανουάριο του 2019. Αν και η Hall ήταν συντετριμμένη, πίστευε ότι ήταν σημάδι για να αρχίσει να ζει την αλήθεια της ως τρανς γυναίκα και τελικά πήγε σε γιατρό τον Σεπτέμβριο του 2019. Η Hall αναγνωρίζεται πλέον ως γυναίκα και παίρνει ορμόνες, αλλά είπε ότι περιμένει να κάνει χειρουργική επέμβαση στο κάτω μέρος πριν αρχίσει να βγαίνει ξανά. «Είμαι σε αδιέξοδο επειδή ήμουν παντρεμένος με μια όμορφη γυναίκα για 30 χρόνια, αλλά δεν είμαι σε θέση να αποφασίσω αν ο επόμενος σύντροφός μου θα είναι άνδρας ή γυναίκα, επειδή δεν ξέρω πώς θα νιώσω μέχρι να νιώσω γυναίκα», ομολόγησε με ειλικρίνεια. Τα παιδιά της Hall έχουν αποδεχτεί τη νέα της ταυτότητα, αλλά η ξανθιά γυναίκα είπε ότι «υπάρχει ακόμη πολλή αντίσταση» στην ευρύτερη κοινωνία.

«Όποτε είμαι έξω, βλέπω ζευγάρια να σπρώχνονται μεταξύ τους και να γελάνε και μπορώ να φανταστώ τι λένε», δήλωσε με λύπη. «Αλλά πρέπει απλώς να είμαι εγώ, και πρέπει να φορέσω αυτό το γενναίο πρόσωπο και να προσποιηθώ ότι όλα είναι εντάξει».