Τεράστια αναστάτωση επικρατεί στη βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης, αφού η πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Μάχα υπέστη καρδιακή προσβολή και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, με τον πατέρα να είναι δίπλα της.

Σύμφωνα με το abc.net.au η 44χρονη πριγκίπισσα Μπατζρακιτιγιάμπχα έτρεχε μαζί με τα σκυλιά της στο εθνικό πάρκο «Khao Yai» στην επαρχία Ναχόλ Ρατσασίμα, ώστε να προπονηθεί για να διαγωνιστεί στο πρωτάθλημα σκύλων εργασίας του στρατού. Τότε, κατέρρευσε ξαφνικά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παλατιού, η πριγκίπισσα υπέστη καρδιακή προσβολή και η κατάσταση της είναι πλέον σταθερή και δέχεται την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Παρόλα αυτά, η dailymail.co.uk αναφέρει ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και τονίζει ότι η 44χρονη βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη και μάλλον μπορεί να μην αναρρώσει ποτέ.

Μάλιστα, επικαλείται τον Andrew MacGregor Marshall, ειδικό που μελετάει την βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης, ο οποίος ανέφερε πως «βασιλικές πηγές λένε ότι η πρόγνωση για την πριγκίπισσα είναι πολύ ζοφερή και είναι πολύ απίθανο να μην αναρρώσει ποτέ. Αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να κρατηθεί τεχνητά για εβδομάδες ή και μήνες, ενώ το καθεστώς θα βρει τι θα κάνει».

Έκτοτε, ο πατέρας της βρίσκεται στο πλευρό της, αφού είναι ένα από τα τρία παιδιά του που έχουν επίσημους τίτλους. Αυτό λοιπόν, με βάση νόμο που είναι σε ισχύ από το 1924, παρότι γυναίκα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει τον θρόνο και επειδή είναι το πρωτότοκο παιδί, θεωρείται πιθανή διάδοχος.

«Αυτά τα γεγονότα έχουν τεράστιο αντίκτυπο για τη μοναρχία της Ταϊλάνδης επειδή υποτίθεται ότι θα ήταν η επόμενη μονάρχης ή θα ήταν αντιβασιλέας για τον μικρότερο ετεροθαλή αδερφό της, που έχει αυτισμό και δεν θα μπορέσει να βασιλέψει μόνη του», πρόσθεσε ο Andrew MacGregor Marshall.

Ποιος είναι ο «Playboy» βασιλιάς Μάχα

Ο βασιλιάς Μάχα ανέλαβε καθήκοντα το 2016, όταν διαδέχθηκε τον πατέρα του στο θρόνο, όμως ποτέ δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του λαού, με πολλά ΜΜΕ να τον αποκαλούν «Playboy».

Αυτό συμβαίνει, όχι μόνο επειδή έχει κάνει τρεις γάμους και αποκτήσει συνολικά επτά παιδιάαποκληρώνοντας τα τέσσερα από τους βασιλικούς τίτλους-, αλλά και γιατί έχει εμπλακεί σε σειρά σεξουαλικών σκανδάλων.

Χαρακτηριστικά, το 2007 κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο βίντεο που τον έδειχνε να συμμετέχει σε πάρτι μαζί με την τρίτη σύζυγο του, όταν εκείνη του τραγούδησε τόπλες και στη συνέχεια έσκυψε και έφαγε από το πιάτο του σκύλου.

Μάλιστα, από τη στιγμή που ξέσπασε ο κορονοϊός, βρίσκεται στη Γερμανία και έχει κατηγορηθεί πως πήρε μαζί του, ένα «στρατό από εργάτριες του σεξ», ώστε να ικανοποιούν τις επιθυμίες του.