Για ορισμένους η ιδέα του να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τα παιδιά τους αποτελεί έναν εφιάλτη. Και μια μαμά προκαλεί πολλά σχόλια μετά την παραδοχή της ότι κοιμάται μαζί με τη 10χρονη κόρη της και τον 12χρονο γιο της.

Η 49χρονη Bernie Watkins λέει πως ο δεν ντρέπεται καθόλου για την ανορθόδοξη συνήθεια της οικογένειάς της και πιστεύει ότι είναι ο λόγος που έχει μια τόσο στενή σχέση με τα παιδιά της, Frankie και Caden. «Είμαστε πολύ κοντά σαν οικογένεια, έτσι είναι τέλειο για εμάς. Το να πηγαίνεις στο κρεβάτι μόνος σου είναι μια πολύ μοναχική διαδικασία των ημερών μας», είπε η μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της στο Southwest News Service.

«Μου λένε ότι θα μεγαλώσουν και θα είναι προσκολλημένα και εξαρτημένα από εμένα αν συνεχίσω να μοιράζομαι το κρεβάτι μου, όμως είναι το ακριβώς αντίθετο».

Κάθε βράδυ οι τρεις τους κοιμούνται σε ένα μεγάλο κρεβάτι. Πριν τον ύπνο, η οικογένεια «ανάβει κεριά, βάζει χαλαρωτική μουσική και κάνει συζητήσεις, χωρίς να υπάρχουν θέματα ταμπού».

Το ζήτημα αυτό έχει αποτελέσει ένα αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στους γονείς με τους γιατρούς να τονίζουν ότι ο ύπνος μαζί με ένα βρέφος μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος και να οδηγήσει σε ασφυξία. Ωστόσο, ένας αυξανόμενος αριθμός γονιών πιστεύουν σε αυτή την αμφιλεγόμενη πρακτική και τη στηρίζουν.

Η Watkins άρχισε να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με τα παιδιά της όταν ήταν ακόμη μωρά: «Μου φαινόταν λάθος να πάρω ένα μικροσκοπικό μωρό και να το βάλω σε ένα άλλο δωμάτιο μόνο του. Πάντα πίστευα σε αυτή την πρακτική από την ώρα που γεννήθηκαν».

Η μητέρα και τα δύο παιδιά της ζουν τώρα στην Ισπανία και εκείνη λέει ότι ακόμη αντιμετωπίζει επικρίσεις από τους ανθρώπους στη χώρα της, την Αγγλία, όταν τους λέει ότι κοιμάται κάθε βράδυ με τα παιδιά της.

«Μπορώ να καταλάβω γιατί οι άνθρωποι λένε ότι είναι παράξενο, γιατί στην Αγγλία δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. Ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα της άποψής του όμως εύχομαι οι άλλοι να μην έκαναν σχόλια ή να έβαζαν εμπόδια σε αυτό. Οι άνθρωποι αυτομάτως κρίνουν».

Η Watkins δεν ανησυχεί για το γεγονός ότι τα παιδιά μεγαλώνοντας θα θέλουν τον δικό τους προσωπικό χώρο. «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να έχουμε αυτή την επαφή. Σημαίνει πολλά για εμάς», λέει και ισχυρίζεται ότι το αισθάνεται ως «το πιο φυσιολογικό πράγματα στον κόσμο».

Δεν είναι όμως ο μοναδικός γονιός που ακολουθεί την ίδια πρακτική. Τον περασμένο Ιούλιο, οι γονείς Paul και Charlotte Lewis υπερασπίστηκαν δημοσίως το γεγονός ότι κοιμούνται μαζί με την 8χρονη κόρη τους και τον 4χρονο γιο τους κάθε βράδυ. «Όσοι μισούν θα μισούν, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να κοιμόμαστε», είχαν δηλώσει.

Και η 45χρονη ηθοποιός Αλίσια Σίλβερστοουν πρόσφατα αναφέρθηκε στο ζήτημα, λέγοντας ότι μοιράζεται το κρεβάτι της με τον 11χρονο γιο της κάθε βράδυ. «Δεν με νοιάζει τι πιστεύουν ο άλλοι», είχε πει.