Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Will στις ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα το βίντεο από τις κάμερες που έφεραν πάνω τους οι αστυνομικοί και στο οποίο καταγράφονται οι στιγμές που πυροβολούν και σκοτώνουν τον παππού και τον εγγονό του μέσα στο σπίτι τους πέρυσι.

Η δημοσιοποίηση έρχεται μετά από μήνες καταγγελιών για έλλειψη διαφάνειας από την πλευρά του γραφείου του σερίφη σχετικά με το τι συνέβη.

Στις 6 Νοεμβρίου 2021, οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση για καβγά ανάμεσα στον 70χρονο Eldred Wells και τον 21χρονο εγγονό του, Jabbar Muhammad. Ένας συγγενής τους, ο οποίος έκανε την κλήση, είπε ότι ο νεαρός είχε μαχαίρι και τσακωνόταν με τον παππού.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο Muhammad βρισκόταν σε κρίση όταν έφτασαν οι αστυνομικοί. Ήταν η δεύτερη φορά σε 10 ημέρες που τους καλούσαν στο σπίτι. Στις 27 Νοεμβρίου, ο 21χρονος είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο. Είχε πάρει εξιτήριο λίγες ώρες πριν το σοκαριστικό περιστατικό.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι προσπάθησε να αποκλιμακώσει την ένταση, όμως όταν ο Muhammad μαχαίρωσε τον Wells στον λαιμό, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν αρκετές φορές «για να διαφυλάξουν τη ζωή του Eldred», σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση.

Όμως η ανακοίνωση αυτή είχε παραλείψει μια σημαντική λεπτομέρεια. Οι αστυνομικοί σκότωσαν και τον παππού.

Τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση είναι πολλά. Οι συγγενείς κατέθεσαν μήνυση κατά του γραφείου του σερίφη, κατηγορώντας τους αστυνομικούς ότι απέτυχαν να χωρίσουν τους δύο άντρες προτού πυροβολήσουν. Η οικογένεια τους κατηγορεί επίσης ότι φώναζαν και εκνεύρισαν τον Muhammad προτού εκείνος επιτεθεί στον παππού του με το μαχαίρι.