Οι διαπραγματεύσεις των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες γύρω από τα επίμαχα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης δεν άφησαν καθόλου ικανοποιημένο τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τελευταία φορά με αυτό το ρόλο.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», ο Ιταλός πολιτικός φέρεται να διαφωνεί με τα ως τώρα συμπεράσματα θεωρώντας τα «μη ισορροπημένα». Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Μάριο Ντράγκι στράφηκε κατά της Γερμανίας αν και χωρίς να την αναφέρει, λέγοντας πως όταν κάποιος «ισχυρός» λέει όχι στο πλαφόν, οι τιμές αυξάνονται, και αυτός ο τρόπος σκέψης δημιουργεί «τεράστια ζημιά», διότι «χρηματοδοτήσαμε τον πόλεμο του Πούτιν και προκαλέσαμε την ύφεση».

«Είναι επείγον να υιοθετηθούν μέτρα όπως το ανώτατο όριο τιμών και η μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κίνδυνος είναι ο κατακερματισμός της αγοράς εάν οι χώρες με μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο λειτουργούν αυτόνομα. Μας ζητάτε αλληλεγγύη στον διαμοιρασμό της ενέργειας, αλλά δεν υπάρχει αλληλεγγύη στις τιμές», δήλωσε επίσης ο Ντράγκι, σύμφωνα με την La Repubblica.

«Θα εργαστούμε μέχρι να έχουμε ένα πλήρως αποδεκτό κείμενο», ανέφερε αξιωματούχος

Στο μεταξύ, Ευρωπαίος αξιωματούχος, ανέφερε ότι «θα εργαστούμε μέχρι να έχουμε ένα πλήρως αποδεκτό κείμενο», αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις των 27 ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το δείπνο και η συζήτηση εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην ενέργεια και την οικονομία, ζητήματα αλληλένδετα.