Δύο Ουκρανές, μητέρα και κόρη, μαγνητοσκοπήσαν την ώρα που συνοδεύονται στην έξοδο ενός εστιατορίου στο Παρίσι, από έναν φιλορώσο υπάλληλο του καταστήματος. Το βίντεο εμφανίστηκε στο Twitter στη σελίδα του αντιδημάρχου της πρωτεύουσας Jean-Luc Romero-Michel.

Στο βίντεο, ένας υπάλληλος του εστιατορίου Le Cozy Montparnasse κάνει χειρονομίες σε δύο Ουκρανές να φύγουν από το εστιατόριο, εξηγώντας ότι είναι υποστηρικτής του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ακολουθώντας τις γυναίκες που αναχωρούν, ο εργαζόμενος ακούγεται να λέει στα γαλλικά τη φράση «Ζήτω ο Πούτιν! Αντίο!”, ενώ εκείνες τον κατέγραφαν με την κάμερα του κινητού τους.

Οι δυο Ουκρανές, λένε ότι το προσωπικό του εστιατορίου τους φέρθηκε πολύ άσχημα, προσβάλλοντάς τις.

Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του υπαλλήλου του εστιατορίου «απαράδεκτη» και είπε ότι οι ιδιοκτήτες του καταστήματος θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το περιστατικό.

«Συνέβη τη Δευτέρα. Έβρεχε και έκανε πολύ κρύο, έτσι αποφασίσαμε να μπούμε σε αυτό το καφέ-εστιατόριο να πιούμε τσάι» εξηγεί η 18χρονη Μελίσα μιλώντας στον γαλλικό σταθμό BFMTV στα ρωσικά. «Όταν ανοίξαμε το μενού, είδαμε τις τιμές των αφεψημάτων και φωνάξαμε τη σερβιτόρα για να τη ρωτήσουμε μερικά πράγματα», συνεχίζει η κοπέλα, εξηγώντας ότι, από τότε που έφτασαν με την 50χρονη μητέρα της στη Γαλλία πριν από τρεις μήνες, είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τα έξοδά τους, λόγω της δύσκολης οικονομικής τους κατάστασης.

Η 18χρονη κοπέλα ζήτησε να μιλήσει με τον υπεύθυνο του εστιατορίου, θεωρώντας ότι δεν γνώριζε για την ανάρμοστη συμπεριφορά της εργαζόμενης. Ωστόσο γρήγορα συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Αφού του εξήγησε την κατάσταση «εκείνος άρχισε να φωνάζει ότι υποστήριζε τον Πούτιν και ότι (ο Ρώσος πρόεδρος) έκανε καλά που σκότωνε Ουκρανούς».

Το BFM Paris Île-de-France επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του εστιατορίου που εμφανίζεται στο βίντεο, ο οποίος αρνείται ότι τα πράγματα συνέβησαν όπως λένε οι δυο γυναίκες. Αν και παραδέχεται ότι όντως φώναζε «Ζήτω ο Πούτιν», λέει ότι το έκανε από εκνευρισμό, αφού οι δυο γυναίκες τον απείλησαν.

«Δεν με νοιάζει αν είναι Ουκρανές, δεχόμαστε τους πάντες. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν ήθελαν να παραγγείλουν και σπαταλούσαν τον χρόνο του προσωπικού, την ώρα που το εστιατόριο ήταν γεμάτο», ανέφερε.