Το μεσημέρι της Παρασκευής (30/9) πραγματοποιήθηκε η φιέστα του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, για να ανακοινώσει την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) στη Ρωσία.

Στο πλαίσιο της φιέστας στήθηκε και μία τεράστια σκηνή στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, με ταμπέλες που διακηρύσσουν ότι οι τέσσερις περιοχές αποτελούν μέρος της Ρωσίας ενώ δρόμοι έχουν κλείσει γύρω από την εμβληματική πλατεία.

«Οι πολίτες στις περιοχές της Ουκρανίας έκαναν τις επιλογές τους, υπογράψαμε την προσάρτησή τους και ελπίζουμε το κοινοβούλιο να την κάνει αποδεκτή. Εξάλλου, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, προβλέπεται στον χάρτη του ΟΗΕ», ανέφερε αρχικά ο Πούτιν.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε: «Όλοι εκείνοι που θέλουν να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν, είναι θύματα των απάνθρωπων ενεργειών του καθεστώτος του Κιέβου. Θα φτιάξουμε τις υποδομές και θα αυξήσουμε την ασφάλεια, ώστε να αισθανθούν οι πολίτες την πλήρη υποστήριξη της μητέρας Ρωσίας. Δεν θα τους προδώσουμε ποτέ, θα γίνουν Ρώσοι πολίτες. Η απόφαση του 1991 δεν βασίστηκε στην επιθυμία των πολιτών. Η Ρωσία δεν έχει βλέψεις για την αναβίωση της ΕΣΣΔ».

Μάλιστα, ο Πούτιν ανέφερε ότι είναι έτοιμος για συζητήσεις με την Ουκρανία.

Επίσης, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν «δεδικασμένο» με τη χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Ιαπωνίας στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει χρησιμοποιήσει δύο φορές πυρηνικά όπλα, καταστρέφοντας τις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Παρεμπιπτόντως, δημιούργησαν ένα προηγούμενο», δήλωσε, υπενθυμίζοντας επίσης ότι οι ΗΠΑ, μαζί με τους Βρετανούς, «μετέτρεψαν σε ερείπια τη Δρέσδη, το Αμβούργο, την Κολωνία και πολλές άλλες γερμανικές πόλεις κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Με τον Πούτιν, λοιπόν, να υπογράφει τα έγγραφα για την ενσωμάτωση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία, το Κίεβο, η ΕΕ, αλλά και η Ελλάδα ξεκαθάρισαν πως δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που έγιναν.

«Οι Αγγλο-Σάξονες ανατίναξαν τους αγωγούς Nord Stream»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε ευθέως τις δυνάμεις των«Αγγλοσαξώνων» για την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream.

«Οι κυρώσεις δεν ήταν αρκετές για τους Αγγλοσάξονες: προχώρησαν σε σαμποτάζ» δήλωσε ο Πούτιν. «Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά είναι γεγονός ότι αυτοί οργάνωσαν τις εκρήξεις στον διεθνή αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Η Δύση θέλει να μας δει ως σκλάβους της»

Πούτιν

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος εξαπέλυσε νέες κατηγορίες κατά της Δύσης; επισημαίνονταςεπιδιώκει να αποδυναμώσει τη Ρωσία και να τη γονατίσει.

«Η Δύση ζητά νέες ευκαιρίες για να μας χτυπήσει και πάντα ονειρευόταν να διαλύσει το κράτος μας σε μικρότερα κράτη που θα πολεμούν το ένα εναντίον του άλλου» ανέφερε χαρακτηρίζοντάς την «άπληστη» επειδή όπως είπε θέλει η Ρωσία να βρίσκεται στην «αποικία» της.

«Δεν θέλουν να μας δουν μια ελεύθερη κοινωνία. Θέλουν να μας βλέπουν σαν πλήθος σκλάβων» είπε με το ακροατήριο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

«Δεν χρειάζονται τη Ρωσία. Χρειαζόμαστε τη Ρωσία!» πρόσθεσε, τονίζοντας πως η Ρωσία είναι μια σπουδαία χώρα με μεγάλο πολιτισμό που αρνείται να ζήσει κάτω από τους «ψεύτικους κανόνες» που υπαγορεύει η Δύση.

Συνέχισε να εξαπολύει πυρά κατά των Δυτικών ο Ρώσος ηγέτης και παρουσίασε τη χώρα του ως υπερασπιστή των «παραδοσιακών» αξιών. «Πιστεύουν ότι ο πολιτισμός τους και η νεοφιλελεύθερη κουλτούρα τους είναι το χρυσό πρότυπο για όλους», ενώ «αποφασίζουν μονομερώς ποιος έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και ποιος όχι».

«Παλεύουμε για τη μεγάλη, ιστορική Ρωσία. Δεν θα υπάρξει καμία δυτική ηγεμονία», διεμήνυσε.

«Οι ελίτ της Δύσης ήταν πάντα έτσι. Υπήρξαν αποικιστές και παραμένουν, κάνουν διάκριση μεταξύ της πρώτης κατηγορίας εθνών και των εθνών δεύτερης κατηγορίας.Γι’ αυτό υπάρχει η “ρωσοφοβία” που εξαπλώνεται σε όλη τη Δύση» είπε.