Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι βασιλική κατοικία στο Λονδίνο και η έδρα της βρετανικής μοναρχίας. Το Μπάκιγχαμ, πριν γίνει παλάτι ήταν ιδιωτικό σπίτι, το οποίο κατασκευάστηκε το 1703 για λογαριασμό του Σέφιλντ, δούκα του Μπάκιγχαμ, και αγοράστηκε το 1761 από τον βασιλιά της Αγγλίας, Γεώργιο τον Γ΄. Επι Γεωργίου Δ΄ το κτίριο δέχθηκε αρκετές αλλαγές αφού προστέθηκαν νέες πτέρυγες έτσι ώστε να διοργανώνει εκεί ο Βασιλιάς τις επίσημες δεξιώσεις του. Την επέκταση ανέλαβε ο Τζον Νας ενώ λίγα χρόνια αργότερα, το 1847, προστέθηκε νέα πτέρυγα στην ανατολική πλευρά των ανακτόρων από τον Έντουαρντ Μπλορ. Η τελευταία ανακαίνιση κόστισε 150 εκατ. λίρες. Τις 40 εκατ. λίρες, έδωσε ο βρετανικός λαός μέσω φορολογίας. Μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, το Μπάκιγχαμ είναι πλέον η επίσημη κατοικία του Βασιλιά Καρόλου.

Τα ανάκτορα έκτασης 77.000 τ.μ. διαθέτουν 775 δωμάτια, εκ των οποίων 19 είναι αίθουσες τελετών, 52 κρεβατοκάμαρες και 78 μπάνια. Ο κήπος του Μπάκιγχαμ, μεγέθους 30 γηπέδων ποδοσφαίρου, είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός κήπος στην Αγγλία. Κάθε χρόνο για τη συντήρησή του παλατιού χρειάζονται12 εκατ. λίρες ενώ το μισθολόγιο των εργαζομένων στο παλάτι φτάνει ετησίως στα 18,7 εκατ. λίρες. Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ για τον εαυτό της είχε κρατήσει 12 δωμάτια και έτσι οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στο μεγαλύτερο μέρος των ανακτόρων. Τα δωμάτια και οι αίθουσες κοσμούνται με έργα τέχνης των Ρέμπραντ, Ρούμπενς, Βαττώ, Βαν Ντάικ κ.α. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ άνοιξαν τις πύλες τους για το κοινό το 1993.

Σήμερα, το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα Λονδίνου, προσελκύοντας περίπου 15 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Το παλάτι είναι ανοιχτό για το κοινό δύο φορές το χρόνο. Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, περίοδο όπου ο Βασιλιάς συνήθως κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές.