Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ σε ηλικία 96 ετών στο κάστρο του Μπαλμόραλ συγκλόνισε τον κόσμο και φυσικά ο αντίκτυπος της είδησης ήταν μεγαλύτερος στη Βρετανία. Σύσσωμος ο Τύπος του Ηνωμένου Βασιλείου προβάλει αποκλειστικά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του το «αντίο» στην εκλιπούσα μονάρχη.

Όλα τα μονοπωλεί κάποια φωτογραφία της, σε διάφορες ηλικίες. Στα περισσότερα, το φόντο είναι μαύρο.

Η εφημερίδα «The Guardian» επέλεξε φωτογραφία της βασίλισσας καθώς κρατά τη βασιλική σφαίρα και το σκήπτρο της, μια από τις πιο συμβολικές εικόνες της βασίλισσας Ελισάβετ από την αρχή της βασιλείας της. «Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ 1926-2022», είναι ο τίτλος που τη συνοδεύει.

Παρόμοια φωτογραφία επέλεξε η «Independent» που αναφέρει: «Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ 1926-2022» και συμπληρώνει ότι η Βρετανία μέσα σε 48 ώρες έχει νέο πρωθυπουργό και νέο βασιλιά.

Οι «The Times» χρησιμοποίησαν την ίδια εικόνα και γράφουν: «Μια ζωή στο καθήκον» και «βασίλισσα Ελισάβετ Β’ 21 Απιρλίου 1926 – 8 Σεπτεμβρίου 2022».

Η «Daily Telegraph» διάλεξε για τίτλο το απόφθεγμα της βασίλισσας Ελισάβετ «η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη».

Η οικονομική εφημερίδα «Financial Times» συνόψισε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, πέθανε προκαλώντας πένθος στον λαό της. Αντανακλώντας όμως μια ζωή καθήκοντος στην οποία ένωσε τη χώρα μέσα από 70 χρόνια βαρυσήμαντων αλλαγών».

Από την πλευρά της, η «Daily Mirror» ευχαριστεί την βασίλισσα για όσα προσέφερε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η «Daily Star» διάλεξε τον τίτλο «Κάνατε το χρέος σας, κυρία», η «Daily Mail» «Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες». Για την «Daily Express»: «Η αγαπημένη μας βασίλισσα είναι νεκρή». Όσο για τη «The Sun», έγραψε: «Σας αγαπήσαμε, κυρία μου».