Μια δασκάλα που εργάζονταν σε δημοτικό σχολείο των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι απολύθηκε, επειδή είχε «πολύ σέξι» εμφάνιση για την τάξη, ενώ πρόσθεσε ότι δέχονταν bullying από συναδέλφους της και γονείς μαθητών.

Όπως αναφέρει η thesun.co.uk, η 33χρονη Patrice Brown από την Ατλάντα είπε ότι όλα ξεκίνησαν από το 2016, όταν τότε άρχισε να αναρτά στο διαδίκτυο φωτογραφίες μέσα από την τάξη της, όπου πόζαρε δίπλα στους μικρούς μαθητές.

Οι φωτογραφίες αμέσως έγιναν viral μαζί με το hashtag #TeacherBae και τότε δέχτηκε τις πρώτες επιπλήξεις, γιατί φορούσε στενά φορέματα και κολάν που αναδείκνυαν τους γλουτούς της.

Φωτογραφία της Patrice Brown από το 2016

Η ίδια δεν έδωσε σημασία στα σχόλια που δέχτηκε και επέμεινε ότι τα ρούχα της ήταν σύμφωνα με τις «ασαφείς» οδηγίες ένδυσης προς τους δασκάλους. Παρόλα αυτά, έξι χρόνια αργότερα, η διευθύντρια την κάλεσε για τελευταία φορά στο γραφείο.

Εκεί ανακοίνωσε ότι πρέπει να την απολύσει, επειδή ήταν «πολύ σέξι» για δουλειά στο σχολείο.

«Πάντα πήγαινα στη δουλειά και έβγαζα φωτογραφίες τον εαυτό μου στην τάξη, δείχνοντας πόσο αγαπώ το επάγγελμά μου και φαίνομαι όμορφη ενώ διδάσκω τα παιδιά», είπε με την σειρά της η Patrice Brown για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Η Patrice Brown

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «οι δάσκαλοι συχνά εκφοβίζονται για την εμφάνισή τους από τη διοίκηση, τους γονείς, άλλους δασκάλους και ειδικά στις μεγαλύτερες τάξεις, από τους μαθητές».

Επίσης, τόνισε πως «αυτά που φορούν οι δάσκαλοι δεν πρέπει να είναι το επίκεντρο. Η εστίαση πρέπει να δίνεται στα παιδιά».

Έκτοτε, βρήκε δουλειά σε άλλο σχολείο και διδάσκει σε παιδιά ενός έτους, ενώ υποστηρίζει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην εμφάνιση με την οποία εμφανίζεται στην εργασία της.