Συναγερμός σήμανε στις Βρυξέλλες όταν ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε καφετέρια «με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα» και τραυμάτισε έξι άτομα ενώ στην συνέχεια ο οδηγός του τράπηκε σε φυγή.

Ο οδηγός του βαν εγκατέλειψε το όχημα μετά το συμβάν λίγο πριν από τη 1.00 μ.μ. τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας) και εξακολουθεί να διαφεύγει, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας των Βρυξελλών.

Κανείς από τους τραυματίες δεν χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Δεν είναι σαφές αν το συμβάν ήταν ατύχημα ή αν ήταν σκόπιμο, αν και μάρτυρες δήλωσαν σε βελγικά ΜΜΕ πως το βαν εισήλθε στη λεωφόρο Σεν Μισέλ, που οδηγεί σε μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή, με τα λάστιχά του να στριγκλίζουν, φαινόταν να είχε στόχο την καφετέρια και απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν και οι φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν τραπέζια και καρέκλες σκορπισμένα στο πάτωμα έξω από την καφετέρια.

Ο Phillipe Close, δήμαρχος των Βρυξελλών, είπε στην εφημερίδα Le Soir και αναμεταδίδει το dailymail.co.uk ότι το βαν «είχε αναπτύξει με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα και στόχευε προς την καφετέρια».