Η Ρωσία δημιούργησε μια νέα μισθοφορική ομάδα που ονομάζεται «σύνταγμα του Σομπιάνιν» και πρόκειται να την στείλει να πολεμήσει στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προσφέρονται παχυλοί μισθοί στους απλούς στρατιώτες

Ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Meduza αναφέρει πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει συσταθεί στην Μόσχα και μάλιστα χρηματοδοτείται από τον δήμο της ρωσικής πρωτεύουσας, παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος της πόλης, αποφεύγει συστηματικά να αναφερθεί δημόσια στην ρωσική εισβολή.

Επίσης, σύμφωνα με τις εφαρμογές αναγνώρισης κλήσεων NumBuster και GetContact, ένας από τους στρατολόγους του συντάγματος ονομάζεται Ρομάν Βισότσκι (με το παρατσούκλι «Bolgarin»), και τυγχάνει να είναι συνονόματος με τον πρώην αρχηγό του επιτελείου του 9ου Αποσπασμένου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων Επίθεσης της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ».

Μάλιστα, ένας δημοσιογράφος του ιστότοπου Meduza, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του και δήλωσε ότι θέλει να γίνει απλός μισθοφόρος, πληροφορήθηκε από τον ίδιο τον στρατολόγο ότι ένας απλός λοχίας λαμβάνει περισσότερα από 200 χιλιάδες ρούβλια το μήνα(3.413 ευρώ), το ποσό αυτό περιλαμβάνει μια επιπλέον πληρωμή από τον δήμαρχο Σεργκέι Σομπιάνιν (200 χιλιάδες, η οποία καταβάλλεται σε τέσσερις δόσεις των 50 χιλιάδων η καθεμία). Οι πληρωμές καταβάλλονται σε κάρτα της τράπεζας VTB.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η στρατολόγηση «στο σύνταγμα Σομπιάνιν» άρχισε την 1η Ιουλίου, αλλά για να ενταχθεί κανείς στο εν λόγω «σύνταγμα» πρέπει έως τις 15 Ιουλίου να έχει καταχωρηθεί στο στρατολογικό γραφείο στην περιοχή Τσερτάνοφσκι, διευκρίνισαν πηγές του ιστότοπου.

Όπως γράφει ο ιστότοπος Meduza, ο οποίος επικαλείται σχετικό έγγραφο με τους όρους στρατολόγησης, στο «σύνταγμα Σομπιάνιν» γίνονται δεκτοί άνδρες από όλη την χώρα, ακόμη και άνδρες προσυντάξιμης ηλικίας. Οι μισθοφόροι επί ένα μήνα εκπαιδεύονται στο πεδίο δοκιμών Μούλινο στην περιοχή Νιζεγκαρότσκι και εν συνεχεία θα σταλούν στην Ουκρανία, διευκρινίζει ο ιστότοπος.