Η γαλλική εφημερίδα L Opinion σε αναλυτικό της δημοσίευμα για το θέμα της ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, αναφέρει ότι η Τουρκία θα ζητήσει από την Στοκχόλμη αλλαγή νομοθεσίας για τις τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως και την παράδοση «δεκάδων τρομοκρατών» μελών του ΡΚΚ.

Το γαλλικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Τούρκος πρέσβης στη Γαλλία, Αλί Ορναρέρ, έκανε λόγο για «υπερβολική επιείκεια» και «συνενοχή» της Σουηδίας απέναντι στο PKK, που θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» από την ΕΕ, αλλά και απέναντι στο συριακό παράρτημά του, το PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης), το οποίο είναι σύμμαχος της Δύσης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (Daesh).

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, σε αντίθεση με το PKK, το PYD δεν περιλαμβάνεται στον ευρωπαϊκό κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων. Αναφέρεται επίσης ότι η Τουρκία απαιτεί διακοπή των σουηδικών παραδόσεων όπλων στο PYD. Στην πραγματικότητα, γράφει η εφημερίδα, πρόκειται για αντιαρματικούς πυραύλους σουηδικού σχεδιασμού που προμήθευσαν στην κουρδική πολιτοφυλακή οι Αμερικανοί, αλλά μια τέτοια παράδοση θα μπορούσε να αποτραπεί από τη Στοκχόλμη.