Αν και έχει διακόψει κάθε επαφή με τον πατέρα του εδώ και χρόνια, ο 20χρονος γιος του Τζούλιαν Ασάνζ, Ντάνιελ, παρενέβη –μέσω Twitter- μετά τις χθεσινές εξελίξεις και τη σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks.

Ο Ντάνιελ, που ζει στη Μελβούρνη, έκανε έκκληση για δίκαιη μεταχείριση του πατέρα του από τις αρχές, και σημείωσε «ελπίζω πως δεν πρόκειται απλά για ένα ενδιάμεσο βήμα με στόχο την έκδοσή του στις ΗΠΑ».

Γράφοντας με το ψευδώνυμο @somnidea, ο Ντάνιελ Ασάνζ αναφέρει ότι δεν καταλαβαίνει πως η Σουηδία μπορεί να «ενοχοποιήσει» τον πατέρα του για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις και να ζητήσει την έκδοσή του. «Η συμπεριφορά της σουηδικής δικαιοσύνης δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική μέχρι τώρα», προσθέτει.

Ο ίδιος αμφισβήτησε το ότι η δημοσιοποίηση των διπλωματικών τηλεγραφημάτων είναι εγκληματική πράξη, τονίζοντας πως αν ισχύει αυτό, τότε κάθε εφημερίδα που δημοσίευσε τα τηλεγραφήματα ή αποσπάσματα αυτών θα πρέπει να θεωρηθεί ένοχη.

Ο γιος του Τζούλιαν Ασάνζ κρατάει αποστάσεις από τα μέσα ενημέρωσης και σύμφωνα με τους συνηγόρους του πατέρα του έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του.

Η Κριστίν Ασάνζ, μητέρα του ιδρυτή του WikiLeaks, έχει υπογραμμίσει πως ο γιος της απομακρύνθηκε από την οικογένειά του για να την προστατεύσει.