Τα σχόλια που αφορούν την καράφλα των ανδρών και γίνονται στο χώρο εργασίας θα θεωρούνται σεξουαλική παρενόχληση, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, όλα ξεκίνησαν όταν ένας εργαζόμενος που ονομάζεται Τόνι Φιν απολύθηκε τον περασμένο Μάιο από την κατασκευαστική εταιρεία στην οποία εργαζόταν για 24 χρόνια. Ο άνδρας έκανε μήνυση κατά της εταιρίας και υποστήριξε ότι δέχονταν μια σειρά από ανάρμοστες συμπεριφορές, ακόμα και σεξουαλική παρενόχληση.

Μάλιστα, κατήγγειλε ότι ανώτερος του, τον είχε χαρακτηρίσει «καραφλό μ….», με το δικαστήριο να πρέπει να απαντήσει, εάν η συγκεκριμένη φράση είναι απλώς προσβλητική ή υπονοεί κάτι περισσότερο.

Με βάση την απόφαση που εξέδωσαν οι τρεις άνδρες δικαστές, αναφέρουν ότι «κατά την κρίση μας, υπάρχει σύνδεση μεταξύ της λέξης “φαλακρός” αφενός και του προστατευόμενου χαρακτηριστικού του φύλου. Ο δικηγόρος της εταιρείας σωστά ανέφερε ότι και οι γυναίκες όπως και οι άντρες χάνουν μαλλιά. Παρόλα αυτά, για τα τρία μέλη αυτού του δικαστηρίου, είναι σαφές ότι η απώλεια είναι πολύ πιο συνήθης στους άνδρες απ’ ό,τι στις γυναίκες. Και βρίσκουμε πως έχει άμεση σχέση με το φύλο».

«Το δικαστήριο ως εκ τούτου αποφασίζει πως η αναφορά στο θύμα σαν “καραφλό μ….” ήταν ανάρμοστη συμπεριφορά, παραβίαση της αξιοπρέπειας του ενάγοντος, δημιούργησε απειλητικό περιβάλλον για εκείνο, έγινε με πρόθεση και ήταν συνδεδεμένο με το φύλο του ενάγοντος», πρόσθεσαν ακόμα στην απόφαση.